Διάβημα ΥΠΕΞ κατά της Εσθονίας για τη δήλωση του προέδρου

Είχε αναφερθεί σε «χρήσιμους ηλίθιους του Πούτιν»

Διάβημα ΥΠΕΞ κατά της Εσθονίας για τη δήλωση του προέδρου
Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο Πρέσβης της Εσθονίας στην Ελλάδα, Margus Rava, εκλήθη σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας «σχετικά με τις ακατανόητες και προσβλητικές για την Ελλάδα δηλώσεις, στις οποίες προέβη ο Πρόεδρος της Εσθονίας, κ. Toomas Hendrik Ilves, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα “The Times”», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες δήλωσε στους Times προ ημερών ότι «η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Κύπρος με το ζητούν την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας γίνονται οι ''χρήσιμοι ηλίθιοι''΄του Πούτιν μέσα στην ΕΕ. Με αυτό που κάνουν παραβιάζουν την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται επίσης ότι «στον Πρέσβη της Εσθονίας τονίστηκε ότι παρόμοιοι χαρακτηρισμοί απάδουν του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού και του επιπέδου των σχέσεων και των επαφών δύο συμμάχων και εταίρων, όπως είναι η Ελλάδα και η Εσθονία».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top