Από το… 1998 μας ζητούν τα ίδια μέτρα οι εταίροι!

Τι ζητούσαν με αφορμή την τότε υποτίμηση της δραχμής

Από το… 1998 μας ζητούν τα ίδια μέτρα οι εταίροι!
Από το 1998, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Καθημερινής, η τότε υποτίμηση της δραχμής κατά 14% συνοδευόταν από μια σειρά μέτρων προκειμένου να ενταχθεί η Ελλάδα στη Νομισματική Ένωση!

Από τότε δηλαδή έπρεπε να είχαν επιτευχθεί σύμφωνα με το δημοσίευμα η δημοσιονομική προσαρμογή, ο περιορισμός του ελλείμματος, οι μεταβολές στο καθεστώς της κοινωνικής ασφάλισης, η επανεξέταση των όρων και των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, η ενοποίηση των ταμείων, ο περιορισμός της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής, η αναμόρφωση της αγοράς εργασίας, η αναδιοργάνωση των ζημιογόνων δημοσίων επιχειρήσεων - και oi ιδιωτικοποιήσεις! Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά 17 χρόνια μετά;

Την ώρα που η σημερινή διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι στα φόρτε της, το Star ρώτησε τους πολίτες αν γνωρίζουν τι μας ζητούν σχετικά με τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας. Ερωτήθηκαν επίσης κατά πόσο αυτά τα οποία ζητάνε είναι εύκολο να υλοποιηθούν.

Οι περισσότεροι πολίτες κάνουν λόγο για ένα σχήμα οικονομικής πολιτικής που ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το οποίο δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί. Δεν μπορούν να φανταστούν όμως από πότε υπήρχαν αυτές οι δεσμεύσεις για την χώρα μας.

Το σχόλιο ενός πολίτη πάντως μπροστά στην κάμερα του Star είναι ενδεικτικό: «Το παραμύθι συνεχίζεται… Δυστυχώς ε;».

Δείτε αναλυτικά τι απάντησαν οι πολίτες στο βίντεο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top