Η Κωνσταντοπούλου απαντά στους επικριτές της για την επιτροπή χρέους και το σποτάκι

Με… έναν φοιτητή προσπαθεί να κλείσει στόματα η Ζωή

​Απαντήσεις στη σφοδρή κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για τη διαδικασία συγκρότησης της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, η οποία ήταν δική της πρωτοβουλία, έδωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την κα Κωνσταντοπούλου, στόχος της επιτροπής είναι η κοινωνία «να γνωρίζει πώς δημιουργήθηκε και πώς διογκώθηκε το χρέος που κάποιοι προσπα��ούν να το φορτώσουν στην πλάτη της», χαρακτηρίζοντας την συγκρότηση της επιτροπής, «στοιχειώδες καθήκον» της .

Η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η σύσταση της επιτροπής ανακοινώθηκε πριν από τρεις εβδομάδες σε συνέντευξη Τύπου από την ίδια, και είχε απευθυνθεί τότε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσοι ενδιαφέρονταν να συμβάλουν σε αυτή τη διαδικασία, να το πράξουν.

«Το λέω για κάποιους που αιφνιδιάστηκαν και εμφανίστηκαν να μη γνωρίζουν για την επιτροπή και ασχολούνται με το γιατί δεν ειδοποιήθηκαν ειδικώς για συγκεκριμένες παρουσίες», επισήμανε η κα Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι η πρόσκληση «παραμένει ανοιχτή, όπως ανοιχτή ήταν και αυτή η πρώτη εναρκτήρια διαδικασία συγκρότησης της επιτροπής».

Η κα Κωνσταντοπούλου μίλησε για "εντυπωσιακή προσπάθεια" να «συκοφαντηθεί η λειτουργία της επιτροπής με σενάρια δήθεν κλειστής και απομονωμένης διαδικασίας», υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά υπήρξε επιτροπή που μπορούσαν να προσέλθουν οι πάντες.

Όπως είπε, υπήρξε η δυνατότητα παρέμβασης όχι μόνο στα μέλη της επιτροπής αλλά και σε όσους θέλησαν να διατυπώσουν την υποστήριξή τους στην επιτροπή, σημειώνοντας την παρουσία του Πρ��έδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού αλλά και θεσμικών παραγόντων.

«Δεν είναι έκπληξη ότι, η επιτροπή αυτή... συγκεντρώνει τα πυρά εκείνων των οποίων αισθάνονται ότι απειλούνται. Συγκεντρώνει τα πυρά και τις επιθέσεις εκείνων, οι οποίοι αισθάνονται ότι εάν κάποιος σηκώσει το καπάκι, ξεσκεπάσει την αλήθεια, τότε θα αποκαλυφθούν και οι ευθύνες ορισμένων που θέλουν να μετακυλήσουν στις πλάτες των πολλών ένα ασήκωτο βάρος, αλλά και η πλήρης αθωότητα της κοινωνίας και των νέων γενεών για αυτό που καλούνται να επωμιστούν», υποστήριξε.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην παρέμβαση ενός φοιτητή, στη διάρκεια του προηγούμενου τριημέρου εργασιών της επιτροπής. Ο συγκεκριμένος φοιτητής όπως είπε, «περιέγραψε τη συνειδητοποίηση του... τι σημαίνει η οφειλή αποπληρωμής του χρέους, ως μια εμπειρία εκείνου, ο οποίος απήχθη, τον πέταξαν σε μια βάρκα στη μέση του ωκεανού και αντελήφθη ότι... πρέπει να κάνει κουπί, χωρίς να ξέρει το γιατί».

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του φοιτητή, η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη δημιουργία τηλεοπτικού τρέιλερ για την "Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους", το οποίο προβάλλεται από σήμερα στην τηλεόραση της Βουλής.

«Νομίζω ότι θα το χρησιμοποιήσουμε σε ένα από τα επόμενα σποτ, από αυτά που ενοχλούν πολύ, για να δείξουμε τι θα πει αυτή η υποχρέωση για τις νέες γενιές» είπε με νόημα.

Σύμφωνα με την κα Κωνσταντοπούλου, «εκείνοι που λυσσομανούν αντιδρώντας σε αυτήν την πρωτοβουλία, είναι εκείνοι που σπεύδουν στην πραγματικότητα να αυτοπροσδιοριστούν ως οι θιγόμενοι από μια διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top