Καμμένος: οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίζουν για τα εξοπλιστικά

Απάντηση στα σχόλια για τα 500 εκ. ευρώ για αναβάθμιση αεροσκαφών

Καμμένος: οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίζουν για τα εξοπλιστικά

Δεν πρέπει να αποφασίζουν οι υπουργοί και οι αντιπρόσωποι για τα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση για την αναβάθμιση πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, κόστους 500 εκατομμυρίων ευρώ, και τα σχόλια που προκάλεσε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε συγκεκριμένα ότι δουλειά του είναι να ακούει τις προτάσεις των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και «όχι οι υπουργοί και οι αντιπρόσωποι να αποφασίζουν για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπως γινόταν στο παρελθόν».

Όπως επίσης ανέφερε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τιμής και μνήμης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σήμερα, για την ημέρα κήρυξης του πολέμου της Γερμανίας εναντίον της Ελλάδας το 1941, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη τουρκική δραστηριότητα πάνω από το Αιγαίο και ότι δουλειά της Ελλάδας είναι να επιτηρεί την περιοχή.

Για την εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε ανέφερε ότι αυτή είναι η αρχή μίας σειράς πρωτοβουλιών του υπουργείου, «στην προσπάθεια να παρουσιαστούν αρχεία που βρίσκονταν στο σκοτάδι, για να ξεκινήσουν οι διεκδικήσεις για τις γερμανικές οφειλές, στη βάση των ��έων συγκλονιστικών στοιχείων της Βέρμαχτ που ήλθαν στη διάθεση του υπουργείου».

Ο κ.Καμμένος δήλωσε στην ίδια εκδήλωση σχετικά με τους μισθούς και τις συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι τα στοιχεία για την επαναφορά τους στο επίπεδο του Ιουλίου του 2012 έχουν διαβιβαστεί στο υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Όπως πρόσθεσε, το ποσό έχει βρεθεί από τα κονδύλια και τους κωδικούς εξοπλιστικών προγραμμάτων, και αφορά μισθούς και συντάξεις και όχι τα αναδρομικά.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top