Σκουρλέτης: Ή μας δίνουν τα χρήματα ή απασφαλίζουν χειροβομβίδα

«Ευθύνη των δανειστών εάν προκύψουν τα σενάρια ρήξης»

Να αποδεχθούν τις προτάσεις της κυβέρνησης κάλεσε τους εταίρους ο Πάνος Σκουρλέτης, προειδοποιώντας σε αντίθετη περίπτωση με… ανατίναξη.

Όπως τόνισε μιλώντας στον Real Fm, εάν δεν αποδεχθούν τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις οι Ευρωπαίοι και δεν επιτευχθεί συμφωνία «οι εταίροι θα έχουν απασφαλίσει μια χειροβομβίδα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Τα θραύσματα θα καταλήξουν τελικά και στους υπόλοιπους εταίρους. Και δεν θεωρώ τελικά ότι θα επικρατήσει αυτή η ακραία, αυτοκαταστροφική, για την Ευρώπη πολιτική».

Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για σενάριο ρήξης, το οποίο «αν τελικά προκύψει -που δ��ν το εύχομαι ούτε το θεωρώ το πιο πιθανό- θα προκύψει με κύρια ευθύνη των δανειστών μας».

Ο κ. Σκουρλέτης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση μιλάει ειλικρινά στον ελληνικό λαό, ενώ σχολιάζοντας τη δήλωσή του στη Die Zeit ότι αν η Ελλάδα δεν λάβει τα χρήματα εντός των επόμενων 10 ημερών, τότε αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων θέλει να “σκοτώσει” την Ελλάδα, τόνισε: «Το 10 ημερών δεν έχει σημασία αν είναι 10, 20 ή 25 ημέρες. Εκείνο το οποίο πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι τα λεφτά μπορεί να υπάρχουν, όπως και για το επόμενο. Το αμέσως επόμενο θα υπάρχει; Εκείνο είναι το ερώτημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top