Καβγάς Κ. Μπακογιάννη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον Πανούση

"Εσύ μίλησες με τον δολοφόνο του πατέρα μου" είπε στη Β. Λέβα

Καβγάς Κ. Μπακογιάννη με  βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον Πανούση
Επεισοδιακή εξέλιξη είχε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση με φορείς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του σε Εύβοια και Φθιώτιδα, αν και πρωταγωνιστής δεν ήταν ο ίδιος.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε την ενόχλησή του για την επίσκεψη της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βάσως Λέβα στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μάλιστα ο Κώστας Μπακογιάννης της είπε: «Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με το δολοφόνο του πατέρα μου. Αυτός όμως κανέναν πολιτισμό δεν επέδειξε όταν σκότωνε τα θύματά του. Ως περιφερειάρχης σας καλωσορίζω στο γραφείο μου στην Περιφέρεια, αλλά ως άνθρωπος σταματάω εδώ. Μέσα σε μια δημοκρατία, όλοι κρινόμαστε…».

Ένας άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασίλης Κυριακάκης, ρώτησε τον Κώστα Μπακογιάννη γιατί ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και δεν μιλάει για θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Στερεάς, για να του απαντήσει Περιφερειάρχης «Απαγορευτικά βγάζει μόνο το λιμεναρχείο. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει λογοκρισία. Και φυσικά μιλάω για θέματα που μας αφορούν όλους και την Περιφέρεια, όπως οι φυλακές Δομοκού».

«Είναι ακατανόητο το υπουργείο Δικαιοσύνης να εμφανίζεται να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες είτε με δηλώσεις του υπουργού είτε με επισκέψεις βουλευτών στον Κουφοντίνα. Είναι ακατανόητο να απελευθερώνει ληστές, βομβιστές, όπως ο Σάββας Ξηρός» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Μπακογιάννης.

Όπως αναφέρει το Star Κεντρικής Ελλάδας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, φανερά ενοχλημένη, την ώρα που ο Περιφερειάρχης έκανε αυτές τις δηλώσεις αποχώρησε, χτυπώντας πίσω της με δύναμη την πόρτα!

Ο κ. Μπακογιάννης πάντως, όταν ερωτήθηκε για την αντίδραση της κ. Λέβα, δεν θέλησε να την σχολιάσει. Άσκησε κριτική όμως στην κυβέρνηση για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό και χαρακτήρισε την σχετική απόφασ�� «παγκόσμια πρωτοτυπία».

Ο κ. Πανούσης δήλωσε από την πλευρά του προβληματισμένος για τα θέματα που έθεσε ο Περιφερειάρχης, διατυπώνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για την κατάργηση των φυλακών ασφαλείας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να συζητήσει τα ζητήματα της ασφάλειας και τα όρια της πολιτικής ανυπακοής που δεν θα πρέπει να φτάσουν σε έναν ένοπλο αγώνα. Στο πρόσωπο του Παύλου Μπακογιάννη δολοφονήθηκε μια πολιτική άποψη» δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top