Βούτσης σε Spiegel: Αναβολή της δόσης του ΔΝΤ αν δεν πάρουμε χρήματα

Διαψεύδει το Μαξίμου: Παραποιημένες οι δηλώσεις

Για αναβολή της δόσης στο ΔΝΤ μετά από συμφωνία για να μην υπάρξει χρεοκοπία έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης.

Όπως δημοσιεύει το Spiegel, ο υπουργός Εσωτερικών διαμήνυσε ότι εάν η Ελλάδα δεν λάβει κάποια χρήματα από τους εταίρους και την ΕΚΤ μέχρι τις 9 Απριλίου «τότε θα πληρώσουμε πρώτα μισθούς και συντάξεις και μετά θα ζητήσουμε από το εξωτερικό συμφωνία και κατανόηση, ώστε να μην πληρώσουμε εγκαίρως τα 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ».

spigkel.jpg
Όπως τόνισε ο ίδιος, η παράταση θα πρέπει να έρθει μετά από συμφωνία ώστε να μην προκηρυχθεί χρεοκοπία.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει έξοδος της χώρας από το ευρώ: «Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή. Υπάρχουν Έλληνες και πλούσιοι ολιγάρχες, οι οποίοι έχουν σωρεύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια στο εξωτερικό και τότε σε περίπτωση εξόδου θα υπάρξουν αυτόματα δύο Ελλάδες, με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο Reuters για το θέμα της δόσης του ΔΝΤ, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου».

Την ίδια ώρα, κύκλοι τ��υ Μαξίμου κάλυπταν απόλυτα τον κ. Βούτση τονίζοντας ότι οι δηλώσεις του παραποιήθηκαν από ξένα κέντρα με στόχο «να δημιουργηθούν προσχώματα στη διαπραγμάτευση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top