Κ. Καραγκούνης: «Χάσαμε δυο μήνες και χρήματα δεν πήραμε»

«Εμείς είχαμε συγκεκριμένο σχέδιο»

Κ. Καραγκούνης: «Χάσαμε δυο μήνες και χρήματα δεν πήραμε»

​Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, τονίζοντας ότι χάσαμε ήδη δύο μήνες και χρήματα ακόμα δεν έχουμε πάρει.

«Έχουμε χάσει δυο μήνες με αυτή τη διαπραγμάτευση και στην ουσία χρήματα δεν έχει πάρει η χώρα. Δηλαδή εκεί που συζητούσαμε να πάρουμε χρήματα χωρίς μνημόνιο τελικά πήραμε μια παράταση του μνημονίου χωρίς χρήματα. Και αυτή είναι η ουσία», είπε ο κ. Καραγκούνης στο Mega.

Όπως είπε «στις 28 Φεβρουαρίου είχαμε εξασφαλίσει και τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ, που τελικά φύγανε. Ήταν το μαξιλάρι για να βγούμε στις αγορές, εμείς είχαμε συγκεκριμένο σχέδιο, είχαμε συγκεκριμένο πλάνο, όπως είχαμε και τα δύο τελευταία χρόνια».

Αναφερόμενος μάλιστα στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν το 2012, είπε ότι ξεκινούσαν από άλλη αφετηρία, με την ύφεση στο 7% και με ένα έλλειμμα στο 9,5%.

«Εμείς είχαμε διασφαλίσει μια σταθεροποιημένη οικονομία, διότι από τα ελλείμματα φθάσαμε στα πλεονάσματα και από την ύφεση φθάσαμε στο 0,6% ανάπτυξη. Τώρα πηγαίνουν πάλι σε ύφεση και πολύ φοβάμαι ότι θα πάμε πάλι σε ελλείμματα. Γι’ αυτό είχαμε και το συγκεκριμένο σχέδιο να φύγουμε από το μνημόνιο», είπε και πρόσθεσε:

«Αυτή είναι η ουσία. Από το μνημόνιο φεύγεις όταν έχεις τη δυνατότητα να δανειστείς από τις αγορές όπως κάναμε το 2014 και δεν πήραμε τα 7,2 δισ. του ΔΝΤ, τα καλύψαμε με δανεισμό. Χωρίς μέτρα».

Τέλος για την σημερινή κατάσταση τόνισε ότι η χώρα δεν έχει π��έον χρήματα.

«Πορευόμαστε με τα χρήματα που αφήσαμε εμείς, αλλά τα εξανέμισαν όλα τα χρήματα αυτά και δεύτερον δεν έχουμε ρεαλιστικό πλάνο για την επόμενη μέρα και τρίτον και κυριότερον σε αυτούς τους δυο μήνες έχει παραλύσει η αγορά και έχουμε συγκεκριμένα απότοκα και συνέπειες στην πραγματική οικονομία», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top