Bενιζέλος: Να είναι διαρκής η εξεταστική και να ξεκινήσει από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ

«Συμφωνία ασυλίας του ΣΥΡΙΖΑ με μέρος της ελληνικής Δεξιάς»

Bενιζέλος: Να είναι διαρκής η εξεταστική και να ξεκινήσει από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ

​Πολιτική πρόκληση χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο «και όχι για τα αίτια της κρίσης», εκτιμώντας πως η συζήτηση θα πρέπει να έχει σαν αφετηρία την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «η συζήτηση πρέπει να είναι έντιμη και ιστορική για την κρίση. Η άλλη λύση πέρα από το μνημόνιο ποια θα ήταν; Η καταστροφή».

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πως έχει κάνει συμφωνία ασυλίας με μέρος της ελληνικής δεξιάς, εκτιμώντας πως υπάρχει προσπάθεια προστασίας της κυβέρνησης Καραμανλή. «Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάνει συμφωνίες ασυλίας με ένα μέρος της ελληνικής δεξιάς, κατ΄ αρχάς ένα μέρος της ελληνικής δεξιάς είναι ο εταίρος του ο κ. Καμμένος η ΑΝΕΛ που είναι ένα μέρος της πολύ σκληρής δεξιάς» δήλωσε.

Υπενθύμισε δε πως ενώ ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη Δευτέρα συναίνεση, ο ίδιος δεν είχε δεχθεί τη συμμετοχή του κόμματός τους στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε, πως παρ’ ολ’ αυτά το κόμμα του θα στηρίξει την σύσταση της επιτροπής «για να καταγραφεί ιστορικά η προσπάθειά μας. Εμείς τί επιδιώκουμε τόσα χρόνια; Την αποφυγή της καταστροφής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε πως η επιτροπή πρέπει να είναι διαρκής για να εξετάσει και «τί κάνει τώρα ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη», επιρρίπτοντάς ευθύνες στη νέα κυβέρνηση για τη διαρροή καταθέσεων και την απώλεια του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι συγκάλεσε την Βουλή για να την ενημερώσει για τις ελληνικές προτάσεις χωρίς τελικά να την ενημερώσει «για τίποτα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top