Συνεδριάζει το Euroworking Group αύριο – Μίνι σύσκεψη στο Μαξίμου

Κομισιόν: Πρέπει να καταλήξουμε σε έναν αξιόπιστο κατάλογο μεταρρυθμίσεων

Συνεδριάζει το Euroworking Group αύριο – Μίνι σύσκεψη στο Μαξίμου

Μια πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και της εξέλιξης που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις του Brussels Group θα γίνει στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα, οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίζονται από την Παρασκευή σε εποικοδομητικό κλίμα. Στόχος είναι να καταλήξουν οι δύο πλευρές «σε έναν αξιόπιστο και ολοκληρωμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων».

Όπως πρόσθεσε η ίδια, δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία όσον αφορά τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων.

Μίνι σύσκεψη προετοιμασίας στο Μαξίμου

Ενόψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης, το απόγευμα της Τρίτης έγινε μια μίνι σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις επαφές στο Brussels Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά τηρεί στάση συγκρατημένης αισιοδοξίας για το αυριανό Euroworking Group, ελπίζοντας η αποτίμηση των επαφών της ελληνικής ομάδας με την Ομάδα των Βρυξελλών, ίσως οδηγήσει σε έκτακτο Eurogroup εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Όπως μετέδωσε, πάντως, ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, τo Euroworking Group «δεν θα πάρει καμία απόφαση αύριο για το ελληνικό ζήτημα και απλά θα καταγράψει την κατάσταση». Σύμφωνα με τον ίδιο, η «μπάλα» παραπέμπεται σε συζητήσεις και αναζήτηση στοιχείων που θα γίνουν στην Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top