Τριτολογία και σκληρά λόγια από Τσίπρα: Φοιτητική παράταξη η ΝΔ!

Πρώτη ανάρτηση: 31/3/2015, 01:22

Τριτολογία και σκληρά λόγια από Τσίπρα: Φοιτητική παράταξη η ΝΔ!

​Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πήρε εκ νέου το λόγο αφού ολοκλήρωσαν τις δευτερολογίες τους όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη του για την αποχώρηση της ΚΟ της ΝΔ από το Κοινοβούλιο, την οποία απέδωσε σε πιθανή έλλειψη επιχειρημάτων. Ο ίδιος σημείωσε ότι η ΝΔ αποχώρησε «με πρόσταγμα όχι του αρχηγού της αλλά του πρώην Προέδρου της Βουλής» και κατηγόρησε τον κ. Μεϊμαράκη ότι «παρέσυρε τον πρόεδρο της ΝΔ σε μια άστοχη ενέργεια».

«Μήπως αυτή η ενέργεια που μετέτρεψε μια ιστορική παράταξη σε φοιτητική παράταξη έγινε διότι δεν γνώριζαν τον κανονισμό; Μήπως επειδή δεν ανέχονται την άλλη άποψη; Όχι. Για λόγους εντυπώσεων και για να καλυφθεί η σημερινή ουσιαστική συζήτηση. Αυτό δεν τους τιμά» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια επανέλαβε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται εν μέσω κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και διαβεβαίωσε ότι εργάζεται εντατικά για να υλοποιηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου το συντομότερο δυνατό.
Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές και όρια που πηγάζουν από τη νωπή λαϊκή εντολή, που είναι «όχι άλλη υφεσιακή πολιτική και όχι άλλα μέτρα λιτότητας».
Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση του δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε υλοποίηση κανενός υφεσιακού μέτρου, σε αύξηση του ΦΠΑ και των τιμών φαρμάκων και σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Παράλληλα, σημείωσε ότι στοχεύει να αποκαταστήσει το πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, «όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» και υποσχέθηκε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.
«Δεν υποχωρούμε όσους εκβιασμούς και πιέσεις κι αν δεχθούμε. Αυτή είναι η τελευταία μας λέξη και ειπώνε��αι μπροστά στον ελληνικό λαό» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top