Παρασκευόπουλος: θα υπογράψω για το Δίστομο, αν υπάρξει κυβερνητική απόφαση

Συνάντηση και με τον δήμαρχο Διστόμου

Παρασκευόπουλος: θα υπογράψω για το Δίστομο, αν υπάρξει κυβερνητική απόφαση
Eπιβεβαίωσε εκ νέου την πρόθεσή του να υπογράψει την εκτέλεση της απόφασης για τη θηριωδία στο Δίστομο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, αλλά έθεσε εκ νέου ως προϋπόθεση να ληφθεί κυβερνητική απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας- Αντίκυρας Γιάννης Γεωργάκος, ο αντιδήμαρχος, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς και η νομικός Χριστίνα Σταμούλη, κόρη του επίσης νομικού Γιάννη Σταμούλη (που πριν πεθάνει είχε κινήσει ως νομάρχης Βοιωτίας τις δικαστικές διαδικασίες για τις αποζημιώσεις σε βάρος της Γερμανίας και υπέρ των συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο), συναντήθηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης και του κοινοποίησαν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τους επανέλαβε εκ νέου τη δέσμευσή του να υπογράψει, αλλά με την προϋπόθεση που προαναφέρθηκε, να υπάρξει σχετική κυβερνητική απόφαση.

Ο δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος για την δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταθάς δήλωσε ότι δεν είναι θέμα του υπουργού αλλά της κυβέρνησης. Διευκρίνισε ακόμη ότι δεν αναφέρεται σε κατάσχεση του Γκαίτε αλλά στην αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης σε άλλα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας, ενώ επισήμανε παράλληλα ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον γερμανικό.

Η κ. Σταμούλη ανέφερε ότι ο κ. Παρασκευόπουλος είναι ο πρώτος υπουργός Δικαιοσύνης, από το 2000 που εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου μετά τις νομικές ενέργειες του Γιάννης Σταμούλη, που δεσμεύθηκε στη Βουλή και επαναβεβαίωσε ότι προτίθεται να υπογράψει την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top