Σπίρτζης: αυτοκριτική ή υπηρεσία σε συμφέροντα τα όσα δήλωσε ο Σαμαράς

Τι απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών στον πρόεδρο της ΝΔ

Στις δηλώσεις που έκανε από την Καλαμάτα ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, στις οποίες άσκησε κριτική και στην πολιτική της κυβέρνησης για τα δημόσια έργα και υποστήριξε ότι «παγώνει» η κατασκευή μεγάλων οδικών αξόνων, απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε:

«Οι δηλώσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά μπορούν να εκληφθούν είτε ως αυτοκριτική για τα αποτελέσματα της πολιτικής, που ακολούθησε ο ίδιος, η κυβέρνηση του και διαχρονικά η παράταξη του στον τομέα των δημοσίων έργων είτε ως υπηρεσία σε συμφέροντα. Η αλήθεια είναι ότι:

- Μας παρέδωσαν μια χώρα σε κοινωνικό αποκλεισμό και σε κλοιό ημιτελών και προβληματικών έργων, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την επιβολή τεράστιων διοδίων, ως αδιαμφισβήτητη απόδειξη της αντιαναπτυξιακής και αντικοινωνικής πολιτικής τους.

-Μας παρέδωσαν ναρκοθετημένα και υπονομευμένα έργα, με χρόνια προβλήματα για την προώθηση και ολοκλήρωση τους, όπως τα εδώ και δεκαετίες προβλήματα της Αρχαιολογίας, και των απαλλοτριώσεων στην Ιόνια Οδό, στο Μετρό Θεσσαλονίκης, στον Ε-65, στο δρόμο της Σπάρτης και στα υπόλοιπα έργα, που αναφέρει ο κ. Σαμαράς.

- Μας παρέδωσαν ανεφάρμοστο θεσμικό πλαίσιο, με το νόμο 4281/14 του κ. Κ. Χατζηδάκη, χωρίς να έχουν φροντίσει για την ύπαρξη ηλεκτρονικών συστημάτων, για την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων και των αποφάσεων εφαρμογής του, προκαλώντας απόλυτη εμπλοκή στη λειτουργία του συστήματος παραγωγής δημοσίων έργων, μελετών και προμηθειών σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

Το πολιτικό θράσος της κριτικής του κ Α. Σαμαρά για “ασφυξία στα δημόσια έργα” περισσεύει όταν καλά γνωρίζει την αλήθεια και τις ευθύνες που έχει ο ίδιος, η κυβέρνηση του αλλά και ιστορικά η παράταξη του από την περίοδο του κ Γ. Σουφλιά. Με ετεροβαρείς και προβληματικές συμβάσεις, οι οποίες εκτός των άλλων δεν κατοχυρώνουν το δημόσιο συμφέρον ούτε σε μία γραμμή τους.

Ας καταλάβει η καταδικασμένη για την πολιτική της απελθούσα κυβέρνηση, ότι και στον τομέα των δημοσίων έργων υπάρχει και εφαρμόζεται πλέον άλλη πολιτική. Προωθούμε τα δημόσια έργα, εισάγουμε κοινωνικούς δείκτες, αναπτυξιακούς όρους και προϋποθέσεις στον σχεδιασμό, την προώθηση και υλοποίηση τους, διασφαλίζοντας πάνω απ ́ όλα την κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον.

Όσο για την μόλις προχθεσινή ορκωμοσία τεσσάρων μελών της κυβέρνησης θα μπορούσε πράγματι να επισπευσθεί με τον γνώριμο στον κ Σαμαρά και τους συνοδοιπόρους του τρόπο: Την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου, που κα��ά συρροή εξέδιδε η απελθούσα κυβέρνηση του. Ας γίνει αντιληπτό ότι η σημερινή κυβέρνηση σέβεται τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τηρεί ευλαβικά το Σύνταγμα, που τόσο προκλητικά αγνόησε ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top