Ελεύθεροι ξανά Μιχαλολιάκος και Λαγός: Θα κοιμηθούν στα σπίτια τους μετά από 1,5 χρόνο

Τα χαμόγελα, τα χειροκροτήματα και η Ουρανία ανάμεσα στο πλήθος!(ΒΙΝΤΕΟ)

Ελεύθεροι ξανά Μιχαλολιάκος και Λαγός: Θα κοιμηθούν στα σπίτια τους μετά από 1,5 χρόνο

Σημαδιακή και αξέχαστη θα μείνει η.... σημερινή έκλειψη ηλίου για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκο και τον βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος Ι.Λαγό, καθώς οι δυο τους αποφυλακίστηκαν και θα κοιμηθούν απόψε ξανά, μετά από 1,5 χρόνο στα σπίτια τους!

Οι κκ Μιχαλολιάκος και Λαγός είχαν προφυλακιστεί πριν 18 μήνες στον Κορυδαλλό για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μετά τις απολογίες τους στις ανακρίτριες.

apofilakisi3.jpglagos.jpg

Αν και από νωρίς σήμερα αναμενόταν η αποφυλάκισή τους, οι Χρυσαυγίτες βουλευτές βγήκαν από την φυλακή μετά τις πεντέμισι το απόγευμα της Παρασκευής καθώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανέμεναν ένα φαξ, που καθυστερούσε να φτάσει.

apofilakisi.jpg

apofilakisis6.jpg

Λίγο πριν αφήσει πίσω του το κελί ο Ιωάννης Λαγός, μέλη της Χρυσής Αυγής συγκέντρωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα από τη φυλακή όλα τα προσωπικά αντικείμενα των δύο αντρών, ενώ χαρακτηριστικό περιστατικό είναι πως μέσα σε μία σακούλα φάνηκε κάποιο δημοσίευμα με τις φωτογραφίες των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν δολοφονηθεί έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο, το Νοέμβριο του 2013.

apofilakisis2.jpg

Κατά την αποφυλάκισή του, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι χαμογελαστός, ενώ τον Γιάννη Λαγό περίμενε η μητέρα του και η θεία του. Έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού είχε συγκεντρωθεί κόσμος που ξέσπασε σε χειροκροτήματα μόλις «απελευθερώθηκαν» οι δύο βουλευτές. Κάπου ανάμεσα στο πλήθος βρισκόταν και η αγαπημένη κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, ενώ τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής περίμενε να αποφυλακιστεί και ο πατέρας του Φουντούλη, Λάμπρος Φουντούλης, που σήμερα είναι ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.
ouranias.jpg

Ο αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, δικηγόρος Παναγιώτης Μιχαλόλιας, δήλωσε έξω από τις φυλακές: «Η αποφυλάκιση γίνεται λίγες μέρες πριν λήξει, στις 28/03, το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης, μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που κάναμε. Τώρα, σκόπος του κ. Μιχαλολιάκου είναι να αποκαταστήσει την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα που μαύρισαν την εικόνα του ίδιου και του κόμματος».

mixalolias.jpg

ΦΩΤΟ EUROKINISSI, ΑΡΧΕΙΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top