Ενοχλημένοι οι «μικροί» της Ευρώπης για τη μίνι Σύνοδο Κορυφής

Μισελ Σάρλ (Βέλγος πρωθυπουργός): Δεν εξουσιοδοτήσαμε τη Γαλλία και τη Γερμανία

Ενοχλημένοι οι «μικροί» της Ευρώπης για τη μίνι Σύνοδο Κορυφής

Ενοχλημένοι εμφανίζονται οι «μικροί» της Ευρώπης με την επταμερή συνάντηση για την Ελλάδα που έλαβε χώρα μετά την Σύνοδο Κορυφής.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Μισέλ Σαρλ εξέφρασε ανοικτά τις αντιρρήσεις του από χθες, ενώ σήμερα –προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, τόνισε χαρακτηριστικά πως «το Βέλγιο δεν έχει εξουσιοδοτήσει ούτε τη Γερμανία, ούτε τη Γαλλία για να διαπραγματευτούν με την Ελλάδα».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη βέλγικη εφημερίδα Le Soir, o Μισέλ Σαρλ έκανε λόγο για «πρόβλημα», δηλώνοντας επί λέξει: «Η μέθοδος που υιοθετήθηκε δεν φαίνεται αποτελεσματική, δημιουργεί ένα πρόβλημα».

Ο Βέλγος πρωθυπουργός, ωστόσο, δεν ήταν ο μόνος που εξέφρασε αντιρρήσεις για τη μίνι Σύνοδο Κορυφής.

Ο Guardian μετέδωσε ότι και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε αλλά και ο πρωθυπουργός του, Λουξεμβούργου Σαβιέ Μπετέλ διατύπωσαν τις ενστάσεις τους στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτν Τουσκ για το θέμα.

Μάλιστα, η αγγλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αναγκάστηκε» να εξηγήσει ότι στόχος της μίνι Συνόδου είναι η αναζήτηση κοινών σημείων και πως θα γίνει σε κάθε περίπτωση σχετική ενημέρωση της Ολομέλειας σήμερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top