Νομοσχέδιο για την επαναφορά του κατώτατου μισθού θα καταθέσει ο Π. Σκουρλέτης

Και η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις προτεραιότητες του υπουργείου

Νομοσχέδιο για την επαναφορά του κατώτατου μισθού θα καταθέσει ο Π. Σκουρλέτης

Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα είναι τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά στη νομοθετική κατοχύρωση του χρονοδιαγράμματος για την επαναφορά του κατώτατου μισθού τμηματικά στα 751 ευρώ με την πρώτη δόση μέσα στο 2015.

Όπως είπε θα επανέλθουν και οι τριετίες και οι ωριμάνσεις που δεν καταβάλλονται πλέον στους εργαζόμενους, ενώ τόνισε ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να ζητηθεί η έγκριση από τους θεσμούς.

Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αφορά στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, με τον κ. Σκουρλέτη να τονίζει ότι στόχος είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, οι οποίες θα είναι και πιο ισχυρές από τις ατομικές.

«Σημασία έχει να αποκαταστήσουμε το πραγματικό περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων το οποίο στην πράξη είχε ακυρωθεί με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να είναι με την πλάτη στον τοίχο», ανάφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top