Ρ. Μακρή: «Πρέπει να υπάρχει πλάνο για την περίπτωση ενός Grexit»

«Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε δημοκρατικά»

Ρ. Μακρή: «Πρέπει να υπάρχει πλάνο για την περίπτωση ενός Grexit»

​Την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα plan B που να προβλέπει τι θα συμβεί σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ εξέφρασε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Μακρή, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Εγώ θεωρώ λοιπόν -αν με ρωτάτε- ότι πρέπει να υπάρχει και τεκμηριωμένο πλάνο για την περίπτωση εξόδου της χώρας που δεν υπάρχει βέβαια τέτοιο πράγμα, το γνωρίζουμε όλοι, δεν προβλέπεται στη συνθήκη της Ευρωζώνης έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ωστόσο όμως το να υπάρχει ένα θέμα τέτοιο, υπάρχει, γιατί να μην υπάρχει;», είπε η κα Μακρή.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις δηλώσεις του κ. Λαπαβίτσα περί εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα με τη συναίνεση των εταίρων, η Ρ. Μακρή είπε:

«Ο κ. Λαπαβίτσας έχει την άποψή του και την τεκμηριώνει επιστημονικά γιατί είναι ένας εξαιρετικός οικονομολόγος. Θα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε δημοκρατικά και οι βουλευτές δεν είναι πρόβατα ξέρετε... Δεν μπορούμε να κατηγορούμαστε ότι δεν έχουμε απόψεις και να λέμε δεν έχουμε και πλάνα άσχετο αν έχει απορριφθεί σαν πλάνο Β από τα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα λιτότητας που θα επιβαρύνουν περαιτέρω την ελληνική κοινωνία.

«Μέτρα τοξικά και εναντίον της ελληνικής κοινωνίας όπως έχουν εφαρμοστεί τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια δεν πρόκειται ποτέ να τα ψηφίσω και δεν θα εφαρμοστούν όπως έχει δεσμευτεί και ο πρωθυπουργός ο Αλέξης ο Τσίπρας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top