Προειδοποιεί η Μακρή: Δεν ψηφίζω περικοπές μισθών και συντάξεων

Επιμένει στα περί κοπής νομίσματος

Προειδοποιεί η Μακρή: Δεν ψηφίζω περικοπές μισθών και συντάξεων

​Την στάση που θα κρατήσει αν έρθουν προς ψήφιση στην Βουλή περικοπές μισθών και συντάξεων, ξεκαθάρισε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, μιλώντας σήμερα στον Βήμα FM.

«Είμαι ξεκάθαρη στις θέσεις, τις οποίες εκφράζω και έχω πει επανειλημμένως ότι αν εγώ κρίνω, ότι αύριο έρχονται διατάξεις για να τις ψηφίσω, οι οποίες αφορούν μέτρα αρνητικά, όπως αυτά που μας παραπέμπουν στο παρελθόν, για μισθούς, συντάξεις, περικοπές ή για αυτά πού βλάπτουν το Δημόσιο, να είστε σίγουροι ότι και θα τα καταψηφίσω και θα μ’ ακούσετε να ασκώ κριτική αρνητική βέβαια εναντίον αυτής της κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη σε παλιότερες δηλώσεις περί κοπής νομίσματος από την Τράπεζα της Ελλάδας, η κα Μακρή δεν πήρε τίποτα πίσω από όσα είχε πει, αντιθέτως επέμεινε ότι είναι κάτι εφικτό, γιατί όπως είπε, προβλέπεται στα θεσμικά κείμενα της Ευρωζώνης.

«Βεβαίως μπορεί να γίνει, γιατί προβλέπεται στα θεσμικά κείμενα της Ευρωζώνης. Δεν είναι κάτι το οποίο το βρήκα από το μυαλό μου ή το έχω εφεύρει. Η έγκριση είναι τυπική διαδικασία και δεν πρέπει να αρνηθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Είναι μια διαδικασία πού ακολουθείται, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, με την έννοια της έγκρισης» τόνισε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κώστα Λαπαβίτσα στην Bild, όπου πρότεινε μια "βελούδινη έξοδο" της Ελλάδας από το ευρώ, η κα Μακρή τον χαρακτήρισε «εξαιρετικό οικονομολόγο», τονίζοντας πως ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του σε μια δημοκρατία.

«Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει η κυβέρνηση αυτή να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις, γιατί ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, έχω συνδράμει σ’ αυτή την προσπάθεια» πρόσθεσε, α��ήνοντας παράλληλα αιχμές για τον πρώην «συναγωνιστή» Πάνο Καμμένο, πως το μόνο που κάνει είναι ταξιδάκια για να βγάζει σέλφι!

φωτο eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top