Τα «χώνουν» στον Βαρουφάκη οι Ολλανδοί: Ανίκανοι οι Έλληνες συνομιλητές των δανειστών

De Volkskrant: Γνωρίζουν καλύτερα τα κείμενα του Τσε Γκεβάρα από τα οικονομικά τους

Χοντρά τα «χώνει» στον Γιάνη Βαρουφάκη και το οικονομικό επιτελείο η de Volkskrant.

Η ολλανδική εφημερίδα τονίζει ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική και τονίζει χαρακτηριστικά: «Ένας συμμετέχων χαρακτηρίζει “ανίκανους” τους Έλληνες συνομιλητές. “Γνωρίζουν καλύτερα τα κείμενα του Τσε Γκεβάρα από τα οικονομικά τους” λέει ένας άλλος».

Σύμφωνα με την ίδια, «όλα αυτά δεν καθιστούν πιο αξιόπιστες τις συνεχείς διαβεβαιώσεις Τσίπρα περί τήρησης των συμφωνηθέντων. Αυτή τη στιγμή η Αθήνα κόβει όλες τις γέφυρες με τους συμμάχους της στις Βρυξέλλες που τόσο έχει ανάγκη».

«Έλληνες, γίνετε εσείς τρόικα»!

«Όσο ο ελληνικός λαός έχει το συναίσθημα ότι η τρόικα διατάζει, θα τορπιλίζεται κάτω ό,τι προέρχεται από πάνω» αναφέρει, εξάλλου, σε δημοσίευμά της η Tageszeitung TAZ.

Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ότι ενδεχόμενη αποχώρηση της τρόικας από την Ελλάδα δεν θα έφερνε κάποια αλλαγή στο οικονομικό στάτους κβο αλλά θα ήταν σημαντική από ψυχολογική σκοπιά.

«Ένας από τους λόγους που οι Έλληνες δεν πληρώνουν ευχάριστα φόρους είναι και το γεγονός ότι παραδόξως πιστεύουν ότι τα χρήματά τους θα καταλήξουν στο εξωτερικό. Δεν διακρίνουν, όμως, το πραγματικό πρόβλημα. Όσο δεν καταβάλλονται φόροι, δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για κάθε Έλληνα. Οι Έλληνες πρέπει να γίνουν οι ίδιοι τρόικα του εαυτού τους. Αυτό μπορεί, όμως, να γίνει μόνον εάν υποχωρήσει η τρόικα» καταλήγει η Tageszeitung TAZ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top