Ν. Κακλαμάνης:"πρώην σύμβουλος Σόιμπλε και Lehman Brothers στην κυβέρνηση"

Ερώτηση στον Βαρουφάκη για τον ρόλο του Glenn Kim

Ν. Κακλαμάνης:"πρώην σύμβουλος Σόιμπλε και Lehman Brothers στην κυβέρνηση"
Ερώτηση κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, σχετικά με τον ρόλο στην κυβέρνηση του πρώην συμβούλου – όπως ισχυρίζεται- του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και πρώην στελέχους της «Lehnman Brothers», Glenn Kim.

Ο Ν. Κακλαμάνης ερωτά μεταξύ άλλων τον υπουργό Οικονομικών αν «αποτελεί δικό του σύμβουλο ή συνεργάτη ή κάποιου άλλου μέλους της κυβέρνησης και με ποια ιδιότητα συμμετείχε στην ελληνική αποστολή, που συνόδευσε τον Υπουργό Οικονομικών, στις Βρυξέλλες από 11-2-2015 μέχρι 17-2-2015», αλλά και να απαντηθεί γιατί μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανακοίνωση της συνεργασίας του με την κυβέρνηση.

«Σύμφωνα με το βιογραφικό του σήμερα εργάζεται στην επενδυτική εταιρεία LJ Capital, που διατηρεί γραφεία στο Λονδίνο και στη Γενεύη, ιδιότητα που είναι άγνωστο εάν είναι ασυμβίβαστη με τα όποια καθήκοντα του έχει αναθέσει η Ελληνική κυβέρνηση» επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Κακλαμάνης ζητά επίσης να κατατεθούν στη Βουλή επίσημα αντίγραφα της σύμβασης συνεργασίας με το Υπουργείο Οικονομικών, την Ελληνική κυβέρνηση ή οποιαδήποτε έγγραφο πιστοποιεί την πρόσληψη του από το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και να πληροφορηθεί ποια θέματα χειρίζεται ως «ιδιώτης που συνοδεύει» τον Υπουργό Οικονομικών σε επίσημες συναντήσεις του στο εξωτερικό, σε Eurogroup και ECOFIN.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top