Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: «Οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη είναι καλύτερες απ' όσο νομίζετε»

Κατεβάζει του τόνους το Βερολίνο

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: «Οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη είναι καλύτερες απ

​Να κατεβάσει τους τόνους επιχειρεί το Βερολίνο, μετά από τον σάλο που προκλήθηκε από την λανθασμένη – σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών – μετάφραση των δηλώσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον Γ. Βαρουφάκη.

Μιλώντας στην Deutsche Welle, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, χαρακτήρισε «απόλυτα λανθασμένα» τα δημοσιεύματα σε ελληνικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Σόιμπλε φέρεται να χαρακτήρισε τον Έλληνα ομόλογό του «ανόητα αφελή».

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν θεωρεί τον Γ. Βαρουφάκη αφελή σε θέματα επικοινωνίας, ενώ πρόσθεσε ότι η συνέντευξη αυτή ήταν ένα «κλασικό παράδειγμα» των συνεντεύξεων που δίνει ο κ. Σόιμπλε και όπου μιλάει με πολύ χιούμορ.

Χαρακτηριστική είναι η απάντησή του στην ερώτηση για τις σχέσεις του κ. Σόιμπλε με τον κ. Βαρουφάκη.

Όπως παραδέχθηκε, οι δύο υπουργοί έχουν διαφορές σε διάφορα ζητήματα, όμως αυτό δεν επηρεάζει τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους και την εκτίμηση που τρέφει ο κ. Σόιμπλε για το πρόσωπο του Γ. Βαρουφάκη.

«Δεν κάθεσαι να μιλήσεις τόση ώρα με κάποιον τον οποίο δεν εκτιμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε και διαβεβαίωσε ότι η συμπεριφορά του Γ. Βαρουφάκη απέναντι στον Γερμανό ομόλογό του ήταν πάντα σωστή.

«Οι σχέσεις Σόιμπλε - Βαρουφάκη είναι καλύτερες απ' όσο νομίζετε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

Η Deutsche Welle επικοινώνησε όμως και με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ήταν και ο αποδέκτης του διαβήματος της Αθήνας για να σχολιάσει την κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης.

«Το διάβημα αφορά τον παραλήπτη, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών», ήταν η απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όσον αφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις, και την δήλωση του εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ ότι ο κ. Κοτζιάς έθεσε στον ομόλογό του B. Στάϊνμάγερ και του πρότεινε τη σύσταση κοινής Ελληνογερμανικής Επιτροπής σοφών που θα εξετάσει όλες τις πλευρές του ζητήματος, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top