«Ανοησίες» χαρακτηρίζει ο Σόιμπλε τα περί προσβολής του Γ. Βαρουφάκη

Η πρώτη αντίδραση στο διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών

«Ανοησίες» χαρακτηρίζει ο Σόιμπλε τα περί προσβολής του Γ. Βαρουφάκη

​«Ανοησίες» χαρακτήρισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε τα όσα λέγονται και γράφονται περί προσβολής του Έλληνα ομολόγου του, Γ. Βαρουφάκη, τον οποίο φέρεται ότι χαρακτήρισε «ανόητα αφελή» μετά από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Όχι δεν προσέβαλα τον Έλληνα ομόλογό μου, αυτά είναι ανοησίες», δήλωσε στο Reuters ο κ. Σόιμπλε, σχολιάζοντας το διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών, με το οποίο εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τις δηλώσεις του.

Φαίνεται πώς το όλο ζήτημα οφείλεται σε... λάθος μετάφραση των όσων ειπώθηκαν μετά την συνεδρίαση του Ecofin στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σόιμπλε φέρεται να χαρακτήρισε τον κ. Βαρουφάκη "ξαφνικά αφελή" στην διαχείρηση του Τύπου όμως παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά του, όπως εξηγούν τα ξένα ΜΜΕ

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Βαρουφάκης, την Τετάρτη, μιλώντας στην εκπομπή On Line του Mega, δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις Σόιμπλε για το πρόσωπό του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι πολιτική μου απόφαση, αλλά και στάση πολιτισμού να μην συμμετάσχω σε έναν ανταγωνισμό που οδηγεί όλους στο να είναι τυφλοί. Δεν πρόκειται να πέσω στην παγίδα των κακών τρόπων».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top