Συμφωνία Τσίπρα - Γκουρία για νέα εργαλειοθήκη από τον ΟΟΣΑ

Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες στο Παρίσι

​Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Α. Γκουρία στο Παρίσι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποσκοπούν στην βιωσιμότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος των μεταρρυθμίσεων είναι να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας.

Τέλος αναφέρουν ότι η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ βραχυπρόθεσμα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, ενώ μεσομακροπρόθεσμα θα βοηθήσει την ελληνική πλευρά να εφαρμόσει και να αξιολογήσει όχι μόνο την πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά και την απόδοσή τους.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top