Αποκάλυψη Star: πρωτογενές έλλειμμα και πάλι διαπιστώνει η Κομισιόν!

Θα ζητήσει δημοσιονομικά μέτρα αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση

Επιστροφή στο πρωτογενές έλλειμμα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2015 διαπιστώνουν πηγές της Κομισιόν, όπως αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα, αντί για το πρωτογενές πλεόνασμα με το οποίο έκλεισε ο προϋπολογισμός του 2014! Θεωρείται μάλιστα βέβαιο ότι αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι η Ελλάδα οδεύει σε πρωτογενές έλλειμμα, οι εταίροι θα ζητήσουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν ανοίξει όλες οι αγορές και στην Ελλάδα το επιχειρηματικό περιβάλλον να μην αλλάζει. «Πρέπει να αποφασίζουμε και όχι να συζητάμε» προσθέτουν επίσης, ενώ δηλώνουν ότι ο Απρίλιος είναι το απώτατο όριο για να έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις και ότι ο Αύγουστος π.χ. -στον οποίο οποίο αναφέρθηκε ο αυστριακός καγκελάριος - αφορά ζητήματα χρηματοδότησης και μόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top