Σαχινίδης: Η ΕΚΤ βρέχει χρήμα και η Ελλάδα κρατά ομπρέλα

«Πολύ μικρό το διάστημα έως τις 30 του μηνός»

Σαχινίδης: Η ΕΚΤ βρέχει χρήμα και η Ελλάδα κρατά ομπρέλα

«Ιδιαίτερο λυπηρό» χαρακτήρισε το γεγονός ότι «η ΕΚΤ βρέχει χρήμα και η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να κρατά ομπρέλα» ο Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να βγει στις αγορές: «Είναι άλλο το τι θα επιδιώξει η κυβέρνηση και άλλο το τι θα πετύχει με βάση τον συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 30 του μηνός είναι πάρα πολύ μικρό για να μπορέσει η Ελλάδα να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις που θα της επιτρέψουν τον Ιούλιο να προσφύγει στις αγορές».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ανάμεσα σε μια συμφωνία και την προσφυγή στις αγορές, «η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για την προσφυγή στις αγορές» και ευχήθηκε να αποφύγει η κυβέρνηση ένα τρίτο μνημόνιο, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν βλέπει πως μπορεί να το καταφέρει.

Τέλος, έκανε λόγο για αλλαγή πολιτικής σε επίπεδο Ευρώπης την οποία δεν μπορεί να αξιοποιήσει η Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν επωφελείται από τα πιο χαμηλά επιτόκια που έχουν καταγραφεί ιστορικά στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top