Ρήξη ζητά η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη μετά το Eurogroup

«Εκβιάζουν και απαιτούν υποταγή»

​Στα κάγκελα είναι η Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη μετά το χθεσινό Eurogroup και με ένα σκληρό άρθρο στην ιστοσελίδα Iskra.gr ζητούν από την κυβέρνηση τη ρήξη.

«Οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά αντίθετα εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, προκειμένου να υποκύψει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το νεο-μνημονιακό πακέτο απορρυθμίσεων. Παράλληλα, απαιτούν σε κάθε περίπτωση να μην ακυρωθούν οι “μεταρρυθμίσεις” - απορρυθμίσεις που προώθησαν και εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβέρνησης των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών προθύμων», αναφέρει το άρθρο και συνεχίζει:

«Την ίδια ώρα, οι “νεοαποικοκράτες” των Βρυξελλών και ο ίδιος ο Σόιμπλε, αναφερόμενοι στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν “μονομερείς ενέργειες”, δηλαδή μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό, αξιώνοντας ανάλογες διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά. Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το Εurogroup, οι οποίες, με την επιφύλαξη ότι απεδόθησαν σωστά, κάνουν λόγο για αποφυγή από την Ελλάδα μονομερών ενεργειών».

Επίσης στο άρθρο τονίζεται πως οι δανειστές ξεκαθάρισαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα, χωρίς συμφωνία επί του συνολικού πακέτου των μεταρρυθμίσεων και χωρίς έναρξη της εφαρμογής του.

Κάνουν λόγο μάλιστα για ασφυκτικές πιέσεις, με στόχο τον εγκλωβισμό της κυβέρνησης, ώστε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους.

«Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ένα σχέδιο χρονοδιαγράμματος που ήρθε στη δημοσιότητα, το οποίο είναι ασφυκτικό και προβλέπει την απόλυτη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και έχει στόχο να εγκλωβίσει την ελληνική κυβέρνηση και να την οδηγήσει στην πλήρη συνθηκολόγηση», αναφέρει το άρθρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top