Ποτάμι: Πατριωτικό καθήκον ο επαναπατρισμός καταθέσεων

Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης

Ποτάμι: Πατριωτικό καθήκον ο επαναπατρισμός καταθέσεων

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα αναδεικνύει η ΚΟ του Ποταμιού το θέμα του επαναπατρισμού των τραπεζικών καταθέσεων από υπουργούς και βουλευτές.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών οι 17 βουλευτές του Ποταμιού με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη χαρακτηρίζουν «πατριωτικό καθήκον» τον επαναπατρισμό των καταθέσεων για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου και τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας.

«Τη στιγμή που η αβεβαιότητα των τελευταίων 5 μηνών πλήττει τη σταθερότητα του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος και την αξιοπιστία της εθνικής οικονομίας, οδηγώντας σε φυγή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες και σε υστέρηση εσόδων το ελληνικό κράτος, εμφανίζονται στον Τύπο δημοσιεύματα για υπουργούς της κυβέρνησης και βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, οι οποίοι έχουν σημαντικά ποσά σε καταθέσεις, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Αυτά τα δημοσιεύματα στηρίζονται στις δηλώσεις πόθεν έσχες του 2012. Περιέργως, οι δηλώσεις πόθεν έσχες για τη χρήση του 2013 δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από τη Βουλή» επισημαίνει -μεταξύ άλλων- η ΚΟ του Ποταμιού στην ερώτησή της.

Οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν αν έχει η κυβέρνηση εικόνα του αριθμού των μελών της που έχουν καταθέσεις, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, αλλά και γιατί μέχρι σήμερα η Βουλή δεν έχει δημοσιοποιήσει τις δηλώσεις πόθεν έσχες του 2013.

Ζητούν, επίσης, να ενημερωθεί η Βουλή ποιοι υπουργοί και ποιοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου μετέφεραν χρήματα από καταθέσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα σε τράπεζες του εξωτερικού το χρονικό διάστημα από το 2010 μέχρι το 2014, και αν έχει συνταχθεί και διαβιβαστεί ο κατάλογος των ελεγχόμενων προσώπων στα αρμόδια όργανα για το 2014.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top