Χαρδούβελης:Τον Ιούνιο του '12 φοβήθηκα πως η χώρα θα καταρρεύσει γι’αυτό έβγαλα έξω τα λεφτά

Ενοχλημένος που δεν ενημερώθηκε απ’την Βουλή,αλλά από μια εφημερίδα-Συνέντευξη στο STAR

Τίποτε παράνομο και παράτυπο στις δραστηριότητές του δεν αναγνωρίζει ο Γκίκας Χαρδούβελης, απαντώντας στις σχετικές καταγγελίες σε βάρος του πως τον Μάιο του 2012- όταν ήταν τότε υπεύθυνος του οικονομικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου -έβγαλε στο εξωτερικό σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που εκ της θέσεώς του ήταν υποχρεωμένος να υποβάλει!

«Τα χρήματα είναι δηλωμένα και φορολογημένα» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος παραδέχτηκε πως παρά το γεγονός ότι την επίμαχη περίοδο συμβούλευε τους Έλληνες να μην βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό, εκείνος έκανε το αντίθετο για λόγους.... οικογενειακούς .

«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Και εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματα μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα» παραδέχτηκε ο πρώην τσάρος της ελληνικής Οικονομίας Γκίκας Χαρδούβέλης, στην εκπομπή του Star, Live U.

Αναφερόμενος ειδικά στις μικρές μεταφορές χρημάτων, ο κ.Χαρδούβελης, αποκάλυψε ότι «τα χρήματα τα έβγαζα σε μικρά ποσά στο εξωτερικό, διότι το έκανα μόνος μου μέσω internet».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ενοχλημένος που ενημερώθηκε για το έγγραφο Νικολούδη από μια εφημερίδα και όχι από την Βουλή.

«Δεν είναι σωστό να το μαθαίνω από τον τύπο» είπε ο κ.Χαρδούβελης, τονίζοντας ωστόσο ότι αν ήθελε να κρύψει κάτι, τότε δεν θα μετέφερε μεγάλο ποσό.

«Έβγαλα στο εξωτερικό μόνο ένα μικρό κομμάτι από τα χρήματα μου... Έχω μεταφέρει και χρήματα στην Ελλάδα, με αυτά αγόρασα το σπίτι μου… Η ζωή μου είναι καθρέφτης» πρόσθεσε.

Το έγγραφο σύμφωνα με την εφημερίδα Real News αναφέρει συγκεκριμένα:

-To 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

-Το 2012 έστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

-Στον τραπεζικό του λογαριασμό σε τράπεζα του Τζέρσει - ένα νησί οικονομικό παράδεισο - έβγαλε το 2012 το ποσό των 362.417 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, τα χρήματα τα έβγαλε τον Μάιο του 2012 μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων και όταν αποχωρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου εργαζόταν ως σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

-Έκανε 56 μεταφορές χρημάτων στο διάστημα αυτό, καθώς μετέφερε μικρά ποσά από 7.000 έως 9.000 ευρώ. Κι αυτό καθώς σε ποσά πάνω από 10.000 ευρώ ενεργοποιείται ο έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επίθ��ση στην κυβέρνηση και στον Βαρουφάκη

Αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup, ο κ.Χαρδούβελης κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη πως έμεινε σε επίπεδο θεωρίας και όχι ουσίας. Παράλληλα υπεραμύνθηκε της προηγούμενης κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ενώ η οικονομία πήγαινε να πάρει μπρος η πορεία της διακόπηκε λόγω εκλογών .

Μιλώντας ειδικά για το περίφημο «mail Χαρδούβελη» και τις κατηγορίες που του επέριπτε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι όσο ήταν υπουργός Οικονομικών δεν διαπραγματευόταν με τους εταίρους, ο κ.Χαρδούβελης τόνισε ότι « οι δανειστές επέμεναν ότι υπήρχε δημοσιονομικό κενό και ζητούσαν μέτρα».

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως η προηγούμενη κυβέρνηση θα αύξανε το ΦΠΑ μόνο «αν δεν μας έβγαιναν τα έσοδα». Επίσης τόνισε πως «δεν δεχτήκαμε ποτέ πλεόνασμα 4,5%».

«Η σημερινή κυβέρνηση πιστεύει αφελώς ότι θα βρεθεί λύση» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε πως «τα 7 σημεία Βαρουφάκη είναι το 1/7 από αυτά που υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν».

«Φοβάμαι ότι μπορεί να πάμε και σε δεύτερη ύφεση» είπε ο πρώην υπουργός.

"Δημοκρατικός φόρος ο ΕΝΦΙΑ"

Επίσης, μιλώντας για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο κ.Χαρδούβελης υποστήριξε ότι «ο ΕΝΦΙΑ είναι δημοκρατικός φόρος, αλλά μπήκε σε λάθος στιγμή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top