Κ. Μητσοτάκης: «Δεν τίθεται θέμα ηγεσία στη ΝΔ»

Διέψευσε ότι σκοπεύει να λάβει μέρος στην κούρσα διαδοχής αν τεθεί τέτοιο θέμα

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν τίθεται θέμα ηγεσία στη ΝΔ»

​«Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, μία μέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπου αρκετά στελέχη ζήτησαν τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε επίσης ότι έχει προσωπικές φιλοδοξίες και θέλει να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ, τονίζοντας ότι ακόμα κι αν συγκληθεί έκτακτο συνέδριο δε σημαίνει πως θα τεθεί και θέμα ηγεσίας.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι στο παρελθόν οι αρχηγοί της ΝΔ παραιτούνταν μετά από μια εκλογική ήττα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν ήταν πρόσκληση προς τον κ. Σαμαρά να παραιτηθεί, αλλά μια απλή παρατήρηση. Τάχθηκε δε, υπέρ της θέσπισης συγκεκριμένης θητείας για τον εκάστοτε πρόεδρο της ΝΔ.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπερασπίστηκε τη θέση του για τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου, στο οποίο όπως είπε θα προσδιοριστεί το ιδεολογικό στίγμα και θα κατοχυρώσει συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top