Με τον Μεξικάνο Γκουρία θα βρεθεί ξανά ο Τσίπρας

Συναντήσεις και με άλλους αξιωματούχους θα έχει ο πρωθυπουργός

Με τον Μεξικάνο Γκουρία θα βρεθεί ξανά ο Τσίπρας

​Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός την ερχόμενη Πέμπτη 12 Μαρτίου θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι και παράλληλα θα συναντηθεί με τον κ. Γκουρία.

Συνεργάτες του κ.Τσίπρα, διεμήνυσαν ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κκ Τσίπρας και Γκουρία συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11 Φεβρουαρίου και οι δύο τους τότε μίλησαν για ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις

Ο κ.Τσίπρας είχε εκφράσει την επιθυμία της κυβέρνησης να συνεργαστεί με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, διευκρινίζοντας πάντως πως αυτή η συνεργασία δεν θα σχετίζεται με την εργαλειοθήκη, η οποία όπως είχε πει έκανε επικοινωνιακή ζημιά στο παρελθόν, αλλά θα γίνει με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την λαϊκή εντολή.

Την πρόθεση του ΟΟΣΑ να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση και να την βοηθήσει στο μεταρρυθμιστικό της έργο είχε τονίσει από την πλευρά του ο επικεφαλής του οργανισμού, Α. Γκουρία, μετά τη συνάντηση τους .«Δεν ήρθαμε στην Ελλάδα να σας υποδείξουμε τι οφείλετε να πράξετε ή να υποδείξουμε στους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν. Εκείνοι εκφράστηκαν και σας έδωσαν την εντολή. Εμείς βρισκόμαστε εδώ για να ενημερώσουμε την ελληνική κυβέρνηση και να της πούμε τι κάνουν άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις με την Ελλάδα», είχε πει τότε ο κ.Γκουρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top