Συνέδριο και θέμα ηγεσίας θέτει ο Γ. Μιχελάκης

Κάνει λόγο για ιστορική κατρακύλα της ΝΔ

​Θέμα ηγεσίας θέτει ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης σε άρθρο του στην εφημερ��δα «Δημοκρατία», ζητώντας ταυτόχρονα και την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.

«Οφείλουμε όλοι να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να δώσουμε απαντήσεις. Και πρώτος οφείλει να το κάνει ο πρόεδρος του κόμματος: Δεν μπορεί στο καλό να λέμε “εγώ το έκανα” και στο κακό “φταίν�� οι άλλοι”. Έτσι, άλλωστε, κινδυνεύουμε να πούμε στο τέλος πως... φταίει ο κόσμος και όχι εμείς! Και βέβαια δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από μία προσμονή δικαίωσης της πολιτικής μας. Ούτε να επενδύουμε στην αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουμε αποτυχία της κυβέρνησης που θα σημαίνει την αποτυχία της χώρας», αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Μιχελάκης και προσθέτει:

«Παρά τις παλινωδίες και τα λάθη του, ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την απήχησή του, ενώ η Νέα Δημοκρατία βι��νει μια ιστορική κατρακύλα με τη διαφορά των δύο κομμάτων να εκτοξεύεται σε πρωτόγνωρα και δυσθεώρητα επίπεδα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι έχασε με 8,5 μονάδες διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ότι εξακολουθεί και μετεκλογικά να διευρύνεται η διαφορά. Και όλα αυτά είναι ανάγκη να τα δούμε άμεσα».

Ο πρώην βουλευτής κατηγορεί επίσης την ηγεσία της ΝΔ ότι δεν έκανε καμία ουσιαστική κίνηση για να συζητηθούν τα αίτια της ήττας, να αναληφθούν ευθύνες και να προταθούν λύσεις.

«Το εσωκομματικό πεδίο είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσει άμεσα. Εάν κάποιοι αμφισβητούν την ηγεσία του κόμματος, να το εκφράσουν ανοιχτά και ξεκάθαρα. ΤΩΡΑ! Εάν όχι να σιωπήσουν. Αυτό που σκέφτονται να το δηλώσουν ευθαρσώς στα όργανα του κόμματος και όχι σε τραπέζια και μυστικές συναντήσεις. Υπόγειες δράσεις και αντιδράσεις το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μεγιστοποιούν την απαξίωση και τη φθορά της παράταξης. Ας προχωρήσουμε λοιπόν σε ένα Έκτακτο Συνέδριο στο οποίο να συζητηθούν τα πάντα! Και το θέμα της ηγεσίας. Δεν είναι θέμα ταμπού! Η ΝΔ είναι πάνω από πρόσωπα και προσωπικές στρατηγικές», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top