Απορία στο Βερολίνο για την ρητορική της κυβέρνησης

Ποια είναι τα τρία σημεία που ενοχλούν τη γερμανική κυβέρνηση

Με απορία παρακολουθούν στο Βερολίνο την «αλλοπρόσαλλη» όπως την χαρακτηρίζουν ρητορική της κυβέρνησης, θεωρώντας ότι όσα λέγονται και κυρίως γίνονται, σε αντίθεση με την συμφωνία του Eurogroup.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, τρία σημεία ενοχλούν τη γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με πηγές της:

Πρώτον, ότι η Αθήνα φραστικά κάθε μέρα μιλάει για πράγματα που δεν έχει συμφωνήσει με τους εταίρους, για κούρεμα χρέους, πρόσθετες δαπάνες και πρόσφατα για συνομωσία από άλλες χώρες της ΕΕ για να υπονομεύσουν την ελληνική κυβέρνηση. «Η Ελλάδα» λένε στο Βερολίνο «μένει στο ευρώ για πολιτικούς λόγους, μην μας κάνει να το μετανιώσουμε»! Ιδιαίτερα ενοχλεί το να παρουσιάζονται ά��λες ευρωπαϊκές χώρες σαν εχθροί.

Δεύτερον, δεν έχει διαφύγει της προσοχής του γερμανικού υπουργείου των Οικονομικών ότι ανακοινώνονται και κατατίθενται νομοσχέδια που δεν έχουν συζητηθεί με τους θεσμούς, όπως εκείνο της ΕΡΤ, οι 100 δόσεις και οι πλειστηριασμοί.

Τέλος, είναι η «διγλωσσία» που λένε ότι τους ενοχλεί. Παράδειγμα, ότι ανώτατες κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν "τίμια "την πρόταση της γερμανικής ΦΡΑΠΟΡΤ για τα επαρχιακά αεροδρόμια αλλά στο δημόσιο λόγο οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ την χαρακτηρίζουν "ασύμφορη ".

Η στάση αυτή σημαίνει στην πράξη: «Όσο συνεχίζετε τον ανταρτοπόλεμο στην απόφαση που οι ίδιοι υπογράψατε δεν θα σας διευκολύνουμε στην αντιμετώπιση των ταμειακών σας προβλημάτων». Έτσι ο εκπρόσωπος της Μπούντεσμπανκ δεν υποστηρίζει την αύξηση του ποσού των εντόκων γραμματίων που μπορεί να αγορασθεί ούτε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε στο Euroworking Group θα είναι πολύ θετικός για το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αν δεν αποτελεί μία συνεκτική βάση εφαρμογ��ς του ισχύοντος προγράμματος σωστά κοστολογημένη, λαμβάνοντας υπόψη την κατάρρευση εσόδων στην Αθήνα τον τελευταίο μήνα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top