Δ. Στρατούλης: «Εγώ ως υπουργός δεν στέλνω τίποτα στους θεσμούς»

«Ας κουβεντιάσει μαζί τους ο κ. Βαρουφάκης»

Δ. Στρατούλης: «Εγώ ως υπουργός δεν στέλνω τίποτα στους θεσμούς»

​Τα νέα νομοσχέδια που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση για την οποία είναι υπεύθυνος αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός, Δ. Στρατούλης, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ρωτήσει τους θεσμούς για τα μέτρα.

«Πριν από τους θεσμούς, προηγούνται οι ανάγκες των ανθρώπων, προηγείται η ανάγκη να αντιμετωπίσεις την ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει τα μνημόνια», είπε ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε ότι τα νομοσχέδια που αφορούν στην ανθρωπιστική κρίση είναι ανεξάρτητα από όποια διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, ενώ πρόσθεσε ότι δρομολογείται μέριμνα για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία και ότι θα δοθεί εξάμηνη παράταση για τα ταμεία των ενστόλων και τρίμηνη παράταση για την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων.

Όσον αφορά στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι θα περιέχεται στο μεθεπόμενο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές σε επικουρικές συντάξεις.

Ερωτηθείς δε για το αν θα συμφωνήσουν οι… θεσμοί με όλα αυτά τα νομοσχέδια, η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού ήταν χαρακτηριστική.

«Έχω συνεννοηθεί με τον κ. Βαρουφάκη για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμμ��τος. Δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Εγώ ως υπουργός δεν στέλνω τίποτα στους θεσμούς, αφού τα νομοσχέδια δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος. Δεν υπάρχει υποχρέωση από κάθε υπουργό να μιλήσει με τους θεσμούς. Με τους θεσμούς ας μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών», είπε.

Όσο για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για να γίνουν όλα αυτά, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι θα πληρώσουν όλοι όσοι μέχρι τώρα δεν πλήρωναν και τα ονόματά τους βρίσκονται στις λίστες Λαγκάρντ και Λιχτενστάιν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top