Ποτάμι: Λέμε «ναι» στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ – Φέρτε τη συμφωνία στη Βουλή

Ζητά καθιέρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για 400.000 οικογένειες

Να φέρει προς κύρωση στη Βουλή τη νέα συμφωνία με τους εταίρους καλεί το Ποτάμι την κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τα νομοσχέδια που ετοιμάζει για κατάθεση τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση, το Ποτάμι σημειώνει πως η στάση των βουλευτών του θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο των τελικών κειμένων.

Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ αλλά όχι με περαιτέρω επιβάρυνση του ανταποδοτικού τέλ��υς, της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής αλλά και της απόλυτης προστασίας της πρώτης κατοικίας με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

Το Ποτάμι αναφέρεται και στη διεύρυνση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σημειώνοντας ότι πρέπει να τεθούν κριτήρια «ώστε να ωφεληθούν από τη ρύθμιση εκείνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη κι όχι εκείνοι που αποφεύγουν συστηματικά να πληρώσουν».

Τέλος, όσον αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το Ποτάμι υπογραμμίζει πως είναι απαραίτητο να καθιερωθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για 400.000 οικογένειες που ζουν σε καθεστώς έσχατης φτώχειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top