Ανακάλεσε προς επανεξέταση δύο άδειες για τις Σκουριές ο Π. Λαφαζάνης

Έντονες αντιδράσεις από τους εργαζομένους

Ανακάλεσε προς επανεξέταση δύο άδειες για τις Σκουριές ο Π. Λαφαζάνης

​Στην ανάκληση της θεώρησης της αρχιτεκτονικής και μηχανολογικής μελέτης του εργοστασίου στις Σκουριές Χαλκιδικής προχώρησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνης, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων.

«Ο επανέλεγχος αυτός κρίθηκε επιβεβλημένος, μετά από έγγραφες καταγγελίες φορέων και έχει ως στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα α��' όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον», αναφέρει το ΥΠΑΠΕΝ.

Μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι η τεχνική μελέτη της Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών, όπως επίσης η αρχιτεκτονική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη εγκρίθηκαν με βάση νομοθεσία που ψηφίστηκε μετά από την έκδοση των αδειών.

Σκληρή ήταν η απάντηση των εργαζομένων στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές, που με επιστολή τους προς τον κ. Λαφαζάνη αναφέρουν:

«Ο πιο "αριστερός" υπουργός, θεωρητικά, αυτής της κυβέρνησης, αντί να τηρήσει τον λόγο του απέναντι σε εργαζόμενους, προτίμησε να κάνει το χατίρι σε πρόσωπα αμφιβόλου ηθικής και εντιμότητας, των οποίων τις απόψεις επικαλείται στη σημερινή απόφασή του», τονίζουν και υπενθυμίζουν ότι ο υπουργός είχε υποσχεθεί ότι πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση θα πήγαινε πρώτα στη Χαλκιδική για να ενημερωθεί και να δει από κοντά τους χώρους που εργάζονται 2.000 κάτοικοι της Βορειανατολικής Χαλκιδικής.

Καλούν μάλιστα τον επενδυτή να συνεχίσει τη στήριξη του επενδυτικού έργου και προειδοποιούν για κινητοποιήσεις στις Σκουριές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top