Όταν κάποιοι πέταγαν αετό, Σαμαράς και Καραμανλής συζητούσαν τις εξελίξεις σε δείπνο μυστικό

Όλο το παρασκήνιο από την συνάντηση τους στην Κηφισιά

​Μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση είχαν οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μια μέρα πριν την Καθαρά Δευτέρα, στο σπίτι του προέδρου της ΝΔ στην Κηφισιά.

Όπως γράφει το «Έθνος», το ραντεβού που για ευνόητους λόγους κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κλείστηκε την ημέρα της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο επίκεντρο της μυστικής συνάντησης τους βρέθηκε η συμφωνία για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, με τον Α.Σαμαρά να εκφράζει την ανησυχία του για τις κινήσεις της κυβέρνησης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ.Σαμαράς παρουσίασε στον κ.Καραμανλή τις πληροφορίες που ο ίδιος είχε από το εξωτερικό και οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποφύγει τους όρους των δανειστών και ο κ.Σαμαράς προέβλεψε ότι σύντομα θα κληθεί να υπογράψει ένα νέο Μνημόνιο.

Πολύ γρήγορα η συζήτηση των κκ Σαμαρά και Καραμανλή έφτασε στα θέματα που απασχολούν το κόμμα της αξιωμ��τικής αντιπολίτευσης. Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε να μάθει αν η κριτική, πολλές φορές και εχθρική προς το πρόσωπό του, Καραμανλικών στελεχών είναι εν γνώση του κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ.Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι ακόμη και εκείνοι που ανήκουν στο στενό κύκλο των πολιτικών του φίλων δεν έχουν την έγκριση του να μιλούν εξ ονόματος του, αλλά όπως δήλωσε δεν μπορεί να τους απαγορεύει να έχουν άποψη και να την εκφράζουν δημόσια. Ο κ.Καραμανλής επανέλαβε πως για εκείνον πρώτισ��η σημασία έχει αυτή την ώρα η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και η σταθεροποίηση της κατάστασης.

Ο κ.Σαμαράς συμφώνησε απόλυτα μαζί του, διαβεβαιώνοντας τον πως η ΝΔ είναι αυτή τη στιγμή ένας αξιόπιστος συνομιλητής για τους Ευρωπαίους και πως αυτή η εικόνα πρέπει να διαφυλαχτεί από όλους

Οι δύο άντρες συμφώνησαν να μείνουν σε επαφή εν όψει και της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ την προσεχή Πέμπτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ.Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις για σύγκλιση εθνικής συνδιάσκεψης του κόμματος, προκειμένου σε ένα μεγάλο κομματικό όργανο να τεθούν ζητήματα που θέτουν και οι επικριτές του και να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος για την πορεία της ΝΔ. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί.

Όσο για εκείνους που ενδεχομένως την ερχόμενη Πέμπτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θέσουν θέμα αλλαγής ηγεσίας ο κ. Σαμαράς θα τους παραπέμψει στο καταστατικό του κόμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top