Σόιμπλε: Δεν θα πάρουν δεκάρα οι Έλληνες αν δεν ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα

Ικανοποιημένος, ενοχλημένος και… ειρωνικός ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Σόιμπλε: Δεν θα πάρουν δεκάρα οι Έλληνες αν δεν ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα

Ικανοποιημένος με την συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή το βράδυ στο Eurogroup, εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, ο οποίος δεν δίστασε ωστόσο, να εκφράσει την ενόχληση του με τους όρους και τις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης .

«Η ελληνική κυβέρνηση θα έχει ούτως ή άλλως δυσκολίες να εξηγήσει τη συμφωνία στους ψηφοφόρους της, εμείς δεν θέλουμε να τ��ς προσθέσουμε και άλλες.Το να είσαι στην κυβέρνηση είναι ένα ραντεβού με την πραγματικότητα, και η πραγματικότητα πολλές φορές δεν είναι τόσο όμορφη όσο τα όνειρα» είπε με νόημα ο κ.Σόιμπλε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, για το αποτέλεσμά του, το οποίο εκτιμά ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε ο ίδιος και το Βερολίνο.

«Πετύχαμε ένα βήμα σήμερα, καταφέραμε να δώσουμε σαφήνεια στο statement. Βρισκόμαστε στη διαδικασία οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Επομένως υπάρχουν αυστηροί όροι» τόνισε ο κ.Σόιμπλε, λέγοντας ότι την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς (πρώην τρόικα)του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να ετοιμάσει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν θα εκταμιευτεί κανένα ποσό εάν η Ελλάδα δεν ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ.Σόιμπλε απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους τους είπε με ειρωνικό ύφος «ελπίζω να μην σας ξαναδούμε σύντομα», εκφράζοντας την ελπίδα να μην χρειαστεί να γίνει έκτακτο Eurogroup λόγω αρνητικών εξελίξεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top