Άνοιγμα από Μέρκελ: Μη επαρκές ακόμη αλλά καλή βάση για διαπραγματεύσεις το ελληνικό αίτημα

Αποστάσεις από Σόιμπλε: Δεν θα αποκαλούσαμε το κείμενο "Δούρειο Ίππο" - Πρ. ανάρτηση: 13.59

Άνοιγμα από Μέρκελ: Μη επαρκές ακόμη αλλά καλή βάση για διαπραγματεύσεις το ελληνικό αίτημα

Άνοιγμα προς την Ελλάδα κάνει η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία προσπερνά τη σκληρή γραμμή του Σόιμπλε, και τονίζει πως το ελληνικό αίτημα για παράταση είναι «καλή βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις». Ωστόσο, η καγκελάριος Μέρκελ ξεκαθαρίζει πως η ελληνική πρόταση είναι ακόμη «μη επαρκής».

Σύμφωνα με τα όσα είπε η εκπρόσωπος της Μέρκελ Κριστιάνε Βιρτς, το κείμενο ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα «ενδιαφέρεται για τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η ίδια, ξεκαθάρισε ότι η καγκελαρία κρατά αποστάσεις από τους χαρακτηρισμούς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί «Δούρειου Ίππου», τονίζοντας ότι δεν θα το αποκαλούσε έτσι αλλά απλά «γράμμα». Πάντως, η Βιρτς έσπευσε να προλάβει τυχόν «ψιθύρους» για εσωκομματικές τριβές στην γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας πως είναι «ενωμένη όσον αφορά τη θέση για την Ελλάδα» και πως «ο Σόιμπλε κάνει εξαιρετική δουλειά και χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης της Μέρκελ».

Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος της καγκελαρίας δήλωσε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια και οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα εξασφάλισαν την ανάπτυξη της οικονομίας.

Τέλος, όσον αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, αρκέστηκε να πει ήταν «εποικοδομητική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top