Spiegel: «Ο Βαρουφάκης υποσχέθηκε να πάρει πίσω τις προεκλογικές δεσμεύσεις»

Το γερμανικό περιοδικό αποκαλύπτει το παρασκήνιο της σκληρής διαπραγμάτευσης στο Eurogroup

Spiegel: «Ο Βαρουφάκης υποσχέθηκε να πάρει πίσω τις προεκλογικές δεσμεύσεις»

​«Η Ευρώπη κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα», τονίζει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, αποκαλύπτοντας όλο το καυτό παρασκήνιο της χθεσινής συνεδρίασης που οδήγησε και στο τελεσίγραφο που έστειλε ο Γ. Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα.

Το περιοδικό κάνει λόγο για πολύ βαρύ κλίμα στην συνεδρίαση, τονίζοντας ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, τράβηξε πάνω του τα βλέμματα των Ευρωπαίων ομολόγων του με την πρόταση που έκανε.

Σύμφωνα πάντα με το Spiegel, ο κ. Βαρουφάκης, φέρεται να είπε στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πίσω όλες τις κοστοβόρες προεκλογικές δεσμεύσεις με αντάλλαγμα την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ.

Η πρόταση αυτή έκανε έξω φρενών τους υπόλοιπους υπουργούς, με αποτέλεσμα να κρατήσουν ακόμα πιο σκληρή στάση, καθώς θεώρησαν ότι η Αθήνα δεν κάνει καμία προσπάθεια συμβιβασμού, αλλά η ευρωζώνη καλείται να δώσει περισσότερα και να μην πάρει τίποτα.

Το Spiegel κάνει λόγο για «κήρυξη πολέμου» στην Ελλάδα και κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών των κρατών – μελών του Eurogroup για να κρατήσουν σκληρή γραμμή απέναντι στην Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top