Δείτε στο star.gr: Το ΚΕΙΜΕΝΟ του Ντάισελμπλουμ που απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Eurogroup

Δείτε στο star.gr: Το ΚΕΙΜΕΝΟ του Ντάισελμπλουμ που απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Eurogroup και όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα στην σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση ως βάση συζήτησης ένα σκληρό κείμενο από τον πρόεδρο του Eurogroup που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη.

«Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος "έφυγε" από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα, δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα» επισημαίνεται από κυβερνητικούς κύκλους, ξεκαθαρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει το νέο κείμενο Ντάισεμπλουμ.

Από την πλευρά του o Ντάισεμπλουμ, επιμένει στην συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος, το οποίο ως γνωστόν προκαλεί την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης. Στο κείμενο του επικεφαλ��ς του Eurogroup, που σας παρουσιάζει το star.gr, προτείνεται ως καλύτερη λύση 2-6 μήνες παράταση του χρηματοδοτικού σκέλους του υπάρχοντος προγράμματος, ολοκλήρωση του προγράμματος με την πέμπτη αξιολόγηση και με ταυτόχρονη λήψη μέτρων με ευελιξία, ενώ περιγράφεται και η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.

keimeno.jpg

keimeno2.jpg

Δείτε επίσης: Ξεκίνησε χωρίς τον Βαρουφάκη η συνεδρίαση του Eurogroup: Σκηνικό σύγκρουσης με κλίμα αδιεξόδου

BINTEO NEΡΙΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top