Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα: Βρείτε λύση για την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Λιου και παρέμβαση από Λευκό Οίκο

Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα: Βρείτε λύση για την Ελλάδα

​Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ είχε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.

Ο κ. Λιου εξέφρασε στον κ. Τσίπρα την ικανοποίησή του για τις τεχνικές συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της και ζήτησε ρεαλισμό και από τις δύο πλευρές.

«Ο υπουργός Λιου κάλεσε όλες τις πλευρές να αφήσουν στην άκρη τις ρητορείες και να επικεντρωθούν στην εξεύρεση μιας ρεαλιστικής πορείας προς τα εμπρός», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα ο Τζακ Λιου τόνισε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια να σχηματίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με την αρρωγή της Ευρώπης και των διεθνών θεσμών.

Παρέμβαση όμως είχαμε και από τον Λευκό Οίκο, με τη σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, Κάρολιν Άτκινσον να τονίζει ότι η Γερμανία θα πρέπει να δαπανήσει και να επενδύσει περισσότερο σε πολιτικές για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να συμβιβαστούν περαιτέρω, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Η κα Άτκινσον υπογράμμισε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό η νέα ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα περαιτέρω μεταρρυθμίσεων, αλλά και οι πιστωτές να συνυπολογίσουν το γεγονός ότι στην Ελλάδα σημειώθηκε μια πολύ μεγάλη πτώση των εισοδημάτων, των πραγματικών μισθών, της παραγωγής και μια μεγάλη άνοδος της ανεργίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top