Σ. Λαβρόφ: «Αν η Ελλάδα καταθέσει αίτημα βοήθειας, η Ρωσία θα το εξετάσει»

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με τον Ν. Κοτζιά

Σ. Λαβρόφ: «Αν η Ελλάδα καταθέσει αίτημα βοήθειας, η Ρωσία θα το εξετάσει»

​Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σ. Λαβρόφ, το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, μετά από τη συνάντησή που είχε στη Μόσχα με τον Έλληνα ομόλογό του, Ν. Κοτζιά.

Όπως είπε, εάν η Ελλάδα καταθέσει αίτημα βοήθειας προς τη Ρωσία, τότε εκείνη θα το εξετάσει.

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ευρώπη.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ήπειρο. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο της αποσταθεροποίησης. Η Ελλάδα θέλει να εξηγήσει στους εταίρους ��ης ότι όλα τα προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν μέσω της διπλωματίας, μέσω των διαπραγματεύσεων. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουμε μια ανθρωπιστική κρίση», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, εκφράζοντας και την ευγνωμοσύνη της Ελλάδας προς τη Ρωσία για την σταθερή της θέση υπέρ της Κύπρου.

«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι μια σχέση ειλικρινούς φιλίας», είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία για την ουκρανική κρίση στις συνομιλίες στο Μινσκ.

«Ελπίζουμε σε επιτυχή κατάληξη συνομιλιών στο Μινσκ. Η λύση πρέπει να είναι μόνο διπλωματική, όχι στρατιωτική», επεσήμανε ο κ. Κοτζιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top