Π. Μοσκοβισί: «Πρέπει όλοι να χτίσουμε ένα κοινό σχέδιο για την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη»

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν συζητιέται»

Π. Μοσκοβισί: «Πρέπει όλοι να χτίσουμε ένα κοινό σχέδιο για την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη»

​Την πεποίθηση ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση στο σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Δεν υπάρχει σχέδιο στο τραπέζι. Ο πρόεδρος του Eurogroup δεν θα έχει κάποιο σχέδιο. Πρέπει όλοι μαζί να χτίσουμε ένα κοινό σχέδιο για την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη και θα δούμε ποια θα είναι τα τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Πρώτα όμως θα πρέπει να μιλήσουμε μεταξύ μας, να συνδιαλλαγούμε. Νομίζω ότι αυτό δεν γινόταν μέχρι τώρα», είπε ο κ. Μοσκοβισί, στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, ο Γάλλος Επίτροπος επεσήμανε για μια ακόμα φορά ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ότι έχουν μπροστά τους πολλή δουλειά.

«Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να υπάρξει συμβιβασμός. Ένας συμβιβασμός που θα μπορέσει να δώσει στην Ελλάδα λίγο χώρο ώστε να κάνει αλλαγές και που θα εξασφαλίζει ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.

Όσο για το ενδεχόμενο ενός Grexit, επεσήμανε ότι το σενάριο αυτό δεν συζητιέται.

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι ένα σενάριο που εξετάζεται. Αν αρχίζεις να σκέφτεσαι το Plan B, σημαίνει ότι δεν πιστεύεις ότι θα πετύχει το Plan A. Θα ξεκινήσουμε έναν συλλογι��ό διάλογο και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ήρεμος, εποικοδομητικός και σε συμβιβαστικό πνεύμα. Αν όχι, τότε θα έχουμε πρόβλημα», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top