«Βόμβα» Φαλτσιάνι: Ο Παπανδρέου δέχθηκε την τρόικα για να σωθεί η μητέρα του, Μαργαρίτα

Είχε 500 εκ. ευρώ στην Ελβετία – «Πρόκειται για αλητεία» απαντά ο πρώην πρωθυπουργός

Ένα παιχνίδι πιέσεων και εκβιασμών γύρω από την επιβολή της τρόικας στην Ελλάδα αποκαλύπτει ο Ερβέ Φαλτσιάνι, ο πρώην εργαζόμενος της HSBC που διέρρευσε απόρρητα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, μεταξύ των οποίων και η λίστα Λαγκάρντ, στο βιβλίο.

Σε αποσπάσματα του βιβλίου του «La cassaforte degli evasori» («Το χρηματοκιβώτιο των απατεώνων») που προδημοσιεύει η Corriere della Sera, ο Φαλτσιάνι υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε εκβιαστικά την τρόικα στην Ελλάδα υπό την απειλή ότι θα αποκαλυφθούν οι καταθέσεις ύψους 500 εκ. ευρώ της μητέρας του, Μαργαρίτας, στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνθρωπος που εκβίασε τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος τον ανάγκασε με αυτό τον τρόπο να μπει στο ΔΝΤ και κατ’ επέκταση στον έλεγχο της τρόικας.

Ο πρώην εργαζόμενος της HSBC αναφέρεται σε δύο ονόματα, όσον αφορά τις καταθέσεις στην HSBC στη Γενεύη. Το ένα είναι ο Εμίλιο Μποτίν, ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Ισπανίας και πρώην ιδιοκτήτης της τράπεζας Santander, και το άλλο η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου, η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- «είχε έναν λογαριασμό της τάξης των 500 εκατ. ευρώ».

Τι απαντά ο πρώην πρωθυπουργός

Ο πρώην πρωθυπουργός πήρε άμεσα θέση και σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για «αμετανόητους που χτίζουν καριέρες και περιουσίες στις πλάτες άλλων» και για «αλητεία», σημειώνοντας ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ όσον αφορά τη Μαργαρίτα Παπανδρέου «ερευνήθηκε».

Παράλληλα, παρατίθεται πόρισμα του ΣΔΟΕ με ημερομηνία 12/11/2014 όπου διαβεβαιώνεται ρητά η κα Παπανδρέου ότι δεν έχει καμία σχέση με τη λίστα και πως δεν υπάρχει κανένα στοιχεία που να την συνδέει με αυτή.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός γνωστοποιεί ότι καταθέτει άμ��σα αγωγή και μήνυση εναντίον του Φαλτσιάνι.

Η ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού:

«Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι ακόμη και ενώπιον της αλήθειας. Χτίζουν καριέρες και περιουσίες, στις πλάτες άλλων.

Οικοδομούν συνεργασίες με πολιτικά κόμματα, δήθεν προοδευτικά και αριστερά, περιφέροντας τις... εκτιμήσεις τους, που αναγορεύονται σε θέσφατα.

Η αλητεία στο απόγειό της. Όλα στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων και βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών.

Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, όσον αφορά την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ερευνήθηκε και υπάρχει το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με αυτό, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, δεν υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών.

Όσοι παρά ταύτα, διακινούν τις... εκτιμήσεις τους που τυχαίνει να είναι κόντρα στην αλήθεια και την πραγματικότητα, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους. Πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό, κατατίθεται άμεσα μήνυση και αγωγή.

Φτάνει πια.

ΥΓ. Δεν μπαίνουμε στις λεπτομέρειες όσων διακινούνται, γιατί δεν αξίζει τον κόπο να ερωτηθεί ο διακινών τις εκτιμήσεις του, πως και δεν γνωρίζει ότι, στο μνημόνιο η Ελλάδα δεν μπήκε το 2011, αλλά το 2010. Η αξιοπιστία του καθενός κρίνεται και από τα στοιχεία που χρησιμοποιεί.

ΥΓ2. Παρατίθεται και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο φέρει την υπογραφή του επικεφαλής του».
image.ashx.jpg
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top