Κυριάκος Μητσοτάκης: δεν έχουμε πρόθεση να είστε αριστερή παρένθεση

«Αυτό θα επιβεβαίωνε το χειρότερο σενάριο για τη χώρα»

«Δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να σας δούμε ως αριστερή παρένθεση, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν καταρρεύσει και θα επιβεβαιωνόταν έτσι το χειρότερο σενάριο για τη χώρα» τόνισε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

��πισήμανε δε ότι η ΝΔ θα στηρίξει όσες προσπάθειες κάνει η νέα κυβέρνηση, που θα είναι όμως προς την κατεύθυνση να επαναφέρουν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, χωρίς να διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή της πορεία.

«Χαίρομαι που διαπιστώσατε ότι η ουσιαστική διαπραγμάτευση είναι δύσκολη υπόθεση, ότι γίνεται μέσα από κλειστές πόρτες με Ευρωπαίους εκπροσώπους που είχατε αποκηρύξει και ότι απαιτεί ουσιαστικό λόγο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανέφερε ακόμα ότι, αντίθετα από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών ΓιάνηΒαρουφάκη διακρίνεται από μία στροφή στον πολιτικό ρεαλισμό και ��ροσέθεσε ότι από τη στιγμή που παραδέχεται ότι το 70% του προγράμματος του μνημονίου είναι θετικό, τότε υπάρχει η καταστατική πλειοψηφία για τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είχε και τον πρώτο λεκτικό διαξιφισμό με την Πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, για την επικριτική αναφορά της στους βουλευτές της ΝΔ που δεν είναι ορατοί, όπως είπε, στην αίθουσα.

«Θα πρέπει να σας πως ότι είστε Πρόεδρος της Βουλής και δεν έχετε το δικαίωμα να σχολιάζετε τις τοποθετήσεις Βουλευτών, Υπουργών, Εκπροσώπων. Θα παρακαλούσα τις πολιτικές σας παρεμβάσεις να τις κάνετε από τα έδρανα των Βουλευτών, όπως προβλέπει ο Κανονισμός και όχι από την θέση της Προέδρου» σχολίασε την αναφορά της ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top