Στο Βερολίνο την ερχόμενη εβδομάδα ο Ν. Κοτζιάς

Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για τους ομογενείς της Ουκρανίας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα συμμετάσχει τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Ενδέχεται να συζητηθεί και το θέμα της Ουκρανίας και της πρόσφατης κλιμάκωσης των συγκρούσεων στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο υπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου, την επόμενη ημέρα, θα έχει συνάντηση και διμερείς διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγιερ.

Το προσεχές διάστημα, ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί, επίσης, στο Παρίσι, στη Μόσχα και στο Κίεβο, όπου θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας και θα συζητήσει θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Εν τω μεταξύ, διυπουργική σύσκεψη συνήλθε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών υπό την προεδρία του υπουργού Νίκου Κοτζιά για την επιδεινούμενη κατάσταση στην Ουκρανία και τις συνθήκες ασφαλείας των Ελλήνων ομογενών που διαμένουν εκατέρωθεν της γραμμής των εχθροπραξιών, στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, η άμεση συγκρότηση ομάδας διαχείρισης κρίσης, η οποία με εντολή του υπουργού Εξωτερικών επιφορτίστηκε με την κατάρτιση προληπτικού σχεδίου ασφαλούς εκκένωσης των ελληνικής καταγωγής πολιτών σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης των συγκρούσεων και επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στην Ανατολική Ουκρανία και ειδικότερα στην περιοχή της Μαριούπολης.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top