Μπαλτάκος: Βαράω προσοχή στον ΣΥΡΙΖΑ, μακάρι να τα κάναμε και εμείς αυτά!

«Η ήττα της ΝΔ οφείλεται στο “πολύ Μνημόνιο”»

Μπαλτάκος: Βαράω προσοχή στον ΣΥΡΙΖΑ, μακάρι να τα κάναμε και εμείς αυτά!
Σε μία δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο Τάκης Μπαλτάκος.

«Εγώ είμαι δεξιός. Βαράω προσοχή, όπως λέγαμε στον στρατό, μπροστά σε αυτά που κάνει η αριστερή -δυστυχώς για μας- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα ήλπιζα και θα ευχόμουν και θα παρακαλούσα αυτά που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι να τα κάνουμε εμείς» δήλωσε ο πρώην γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου.

Αναφερόμενος στην εκλογική ήττα της ΝΔ, ο κ. Μπαλτάκος εκτίμησε ότι «εκείνο το οποίο έφταιξε είναι το Μνημόνιο. Υπήρχε πάρα πολύ Μνημόνιο, πιο πολύ απ’ ότι απαιτείτο».

Ο κ. Μπαλτάκος υπερασπίστηκε την αλλαγή γραμμής του Αντώνη Σαμαρά μετά τις εκλογές του 2012, ωστόσο εκτίμησε ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές πολιτικής στη συνέχεια: «Έγινε -ορθά κατά τη γνώμη μου- επειδή διεγνώσθη ότι έπρεπε η χώρα να αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα για να μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Από τη στιγμή που επετεύχθη αυτό, όμως, έπρεπε να αλλάξουμε γραμμή και να μην επιμένουμε τόσο στην τρόικα».

Ο κ. Μπαλτάκος πρόσθεσε ότι δεν βλέπει στον ορίζοντα κάποιο κύμα αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ: «Αυτή την στιγμή δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, δεν υπάρχουν κινήσεις και ενδείξεις. Επειδή είμαι πάρα πολλά χρόνια σε αυτόν τον χώρο, δικαιούμαι να ξέρω και δεν βλέπω να υπάρχει κάτι τέτοιο».

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα έπρεπε να παραιτηθεί όπως είχαν κάνει οι προηγούμενοι αρχηγοί της ΝΔ μετά από μια μεγάλη εκλογική ήττα, ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης διαφώνησε και τόνισε πως «όλοι οι προηγούμενοι αρχηγοί έχασαν χωρίς να έχουν περάσει ούτε ένα αντιλαϊκό μέτρο». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top