Τελεσίγραφο έστειλαν Μέρκελ και Σόιμπλε προς την ελληνική κυβέρνηση

Επιμένει ο Ζάιμπερτ ότι η τρόικα «λειτούργησε» στην Αθήνα

Τελεσίγραφο έστειλαν  Μέρκελ και Σόιμπλε προς την ελληνική κυβέρνηση

Τελεσίγραφο έστειλαν Μέρκελ και Σόιμπλε προς την ελληνική κυβέρνηση, μία ημέρα πριν τη συνάντηση με του Γ. Βαρουφάκη με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών και παρότι η Γερμανίδα καγκελάριος δηλώνει ανυπόμονη να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα αναφορικά με την Ελλάδα» ήταν το μήνυμα που έστειλε με τις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της καγκελαρίου της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος πρόσθεσε ότι το Βερολίνο περιμένει ένα κατανοητό σχέδιο από την Ελλάδα. Ο ίδιος υποστήριξε μάλιστα ότι το ζήτημα της Ελλάδας δεν απασχόλησε τη συνεδρίαση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου.

Σε αντίθεση επίσης με τους «κεραυνούς» Βαρουφάκη κατά της τρόικας, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου φέρεται να δήλωσε ότι η τρόικα «λειτούργησε» στην Ελλάδα και ότι �� γερμανική κυβέρνηση θεωρεί λογικό να παραμείνουν και οι τρεις θεσμοί, δηλαδή Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ οι οποίοι απαρτίζουν την τρόικα, ως μέσα για την αντιμετώπιση της κρίσης σε χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα διάσωσης.

«Εάν η Ελλάδα θέλει στήριξη, τότε θα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα» κατέστησε από την πλευρά του σαφές ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το ερώτημα συνεπώς είναι πώς και αν θα συμβιβαστούν όλα τα παραπάνω στις απευθείας επαφές της γερμανικής με την ελληνική πλευρά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top