Δ.Παπαδημούλης: «Θα διεκδικήσουμε το μεγαλύτερο δυνατό κούρεμα του χρέους»

«Να μην τρομάζει ο κόσμος από την κινδυνολογία. Δεν θέλουμε ρήξη, αλλά συμφωνία»

Δ.Παπαδημούλης: «Θα διεκδικήσουμε το μεγαλύτερο δυνατό κούρεμα του χρέους»

​Να μην τρομάζει από την κινδυνολογία κάλεσε τον κόσμο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η ρήξη αλλά η συμφωνία.

Αναφερόμενος στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «θα διεκδικήσουμε το μεγαλύτερο δυνατό κούρεμα του χρέους» και πως θα πρέπει «να επιτευχθεί μια κοινά αποδεκτή λύση», προσθέτοντας πως:

«Σημασία έχει ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση...Εργαζόμαστε σοβαρά και ουσιαστικά. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που διεκδικεί λύσεις».

Στη συνέχεια εξήγησε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η Ελλάδα ένα αξισέβαστο και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής ζώνης. Και επειδή δεν συμφέρει ούτε τους Γερμανούς η επιστροφή στο μάρκο, και επειδή έχει υποφέρει η Ελλάδα 5 χρόνια από μια καταστροφική πολιτική που έφερε την ύφεση, την ανεργία και την φτώχεια, εμείς λέμε ότι θέλουμε μια συμφωνία που θα βοηθήσει την Ελλάδα να ανασάνει, και να ανορθώσει την οικονομία της. Προφανώς υπάρχουν αντίθετα συμφέροντα, υπάρχει κερδοσκοπία, και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τρομάξουν τον κόσμο για ν΄αγοράσουν κοψοχρονιά».

Για να καταλήξει δίνοντας και την είδηση ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ «Ντάισελμπλουμ που έρχεται εδώ και μας λέει πουλήστε κοψοχρονιά ο,τι έχετε και δεν έχετε, ως Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, ανακοίνωσε χθες ότι σταματά η ιδιωτικοποίηση των εταιριών αερίου και δικτύων, στις οποίες το κράτος στην Ολλανδία, είναι ο βασικός μέτοχος!»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top