Συνομιλίες Τσίπρα με Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι, Σουλτς- Διαψεύδουν οι Βρυξέλλες ΕΚΤΑΚΤΟ Eurogroup

Τι είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις τηλεφωνικές του επαφές, χθες το βράδυ

Συνομιλίες Τσίπρα με Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι, Σουλτς- Διαψεύδουν οι Βρυξέλλες ΕΚΤΑΚΤΟ Eurogroup

​Σε επικοινωνία ήρθαν χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την «ψυχρή» κοινή συνέντευξη τύπου του επικεφαλής του Eurogroup και του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Πρωθυπουργός φέρεται να διαβεβαίωσε τον Ντάισελμπλουμ ότι η «ένταση» αυτή δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε επίσης με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε καλό κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες. Και οι δύο επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να βρεθεί μια λύση που να εξυπηρετεί και την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Μετά το δείπνο του στο Στρασβούργο με Μέρκελ- Ολάντ, ο Σουλτς ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση αναμονής των δύο ηγετών, περιμένοντας τις προτάσεις και το σχέδιο της νέας κυβέρνησης.
Τις επόμενες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ταξίδια που θα έχουν να κάνουν με τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Την Δευτέρα θα μεταβεί στην Κύπρο και την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του, κ.Ρέντσι. Αμέσως μετά θα πάει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον κ.Γιούνκερ και στις 14.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του με τον Φρανσουά Ολάντ.
Την ίδια ώρα, πηγές της Χάγης, της Φρανκφούρτης και των Βρυξελ��ών διαψεύδουν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών, τα οποία αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο σύγκλισης έκτακτου Eurogroup μέσα στην προσεχή εβδομάδα. Συγκεκριμένα, πηγή της Κομισιόν χαρακτήρισε την πληροφορία «μυθεύματα» και κατέδειξε την προέλευση της φήμης σε κύκλους των Αθηνών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας σε Bloomberg: «Θα αποπληρώσουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις απέναντι σε ΕΚΤ και ΔΝΤ»
«Πυροσβεστική» παρέμβαση Τσίπρα για Βαρουφάκη-Μεταβαίνει εκτάκτως στη Γαλλία ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ
Πυροσβεστική απόπειρα μετά το χάσμα: Στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης τηλεφώνησε στον Βίζερ
ΕΚΤ: «Συμφωνία ως τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλιώς τέλος ο δανεισμός στις ελληνικές τράπεζες»
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στηρίζει Γ. Βαρουφάκη: «Μαζί θα επιλύσουμε την κρίση»
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top